Siniša Mali o doktoratu: Sve odluke senata su poništene, budite pažljivi šta govorite 1Foto: FoNet/Milica Vučković

„Ako niste upoznati, sve su odluke Senata poništene. Budite pažljivi šta govorite, o tom potom“, rekao je ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali, osvrćući se na pimedbe Biljane Đorđević, poslanice Zeleno levog fronta o plagiranom doktoratu.

U odbranu ministra finansija stao je i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović koji je rekao da se protiv Malog vodila kampanja, a da Mali niije vršio pritisak na Upravni sud oko odluke da njegov doktorat nije plagiran.

„Ja ne znam ko je mogao da izvrši pritisak na Upravni sud, ministar finansija sigurno tu nije uradio da se poništi odluka oko plagijata. Suštinsko pitanje je da li ste za to da se poštuju odluke nadležnih sudova ili protiv toga. Kada nam se odluke sudova dopadaju, onda su super. Kada nam se ne dopadaju odluke, onda nam se ne sviđa i kažete neko je izvršio pritisak. Kampanja protiv Malog je bila ad personam. On nije plagijator, to je odluka Upravnog suda, dopadala se ona vama ili ne. Pristojni građani poštuju odluke sudova“, rekao je Martinović.

Naveo je i da u parlamentu nije čuo ni jednu primedbu na rad i stručnost ministra finansija , što je najvažnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari