Skidanje zastave Srbije u Zubinom Potoku (VIDEO) 1Foto: printscreen / TW

Dok je većina Srba iz Zubinog Potoka, uglavnom zbog „radne obaveze“, danas bila na mitingu SNS u Beogradu, pripadnici specijalnih jedinica Rosu Kosovske policijske službe, uz pomoć suzavca, uspeli su da rasteraju stotinak Srba koji su branili zgradu Opštine, kako bi u nju ušao novi gradonačelnik Izmir Zećiri iz Demokratske partije Kosova.

Pripadnici Rosu skinuli su sa zgrade Opštine Zubin Potok, jedne od četiri većinski srpske opštine na severu KiM, zastavu Srbije i postavili zastavu samoproglašene kosovske države.

Danasovi izvori tvrde da su u Zubinom Potoku, kao i u Leposaviću specijalci KPS pocepali zastavu Srbije, što se već dogodilo i u severnom delu Kosovske Mitrovice, kad je opštinu preuzeo Erden Atić iz DPK. Iz Zvečana, gde je danas u sukobu Srba i specijalaca KPS desetak ljudi povređeno, stižu oprečne informacije o sudbini zastave Srbije na tamošnjoj opštini.

U Zubinom Potoku, kažu da malobrojni Srbi koji su ostali u mestu, nisu mogli da odbrane opšinu, a da se zbog skidanja zastave svi osećaju poniženo i poraženo.

Sve vesti u vezi sa tenzijama na Kosovu pratite u Danasovom BLOGU

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari