SKOJ: Energično protestujemo zbog poziva MUP Milošu Karaveziću da sutra da izjavu 1Foto: SKOJ

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) energično protestuje zbog poziva koji je MUP Srbije uputio Milošu Karaveziću, prvom sekretaru našeg omladinskog Saveza da u policijskoj stanici u beogradskoj opštini Palilula sutra da izjavu povodom grafitiranja prostorija organizacije Haver Srbija jer se, kako mu je predočeno, skojevci sumnjiče “kao potencijalni počinioci tog napada”.

Kako se navodi u saopštenju, SKOJ kategorično ističe da njegovi aktivisti nemaju nikakve veze sa ispisivanjem grafita na prostorijama organizacije Haver Srbija niti smatraju da se pravednoj borbi palestinskog naroda za slobodu doprinosi vandalizmom i kršenjem zakona.

„Takođe, iako Haver evidentno podržava okupaciju Palestine i teror izraelske vlade nad slobodoljubivim palestinskim narodom, SKOJ tu organizaciju ne smatra odgovornom za zločine koje izraelska vojska sprovodi kako u Gazi tako i na čitavoj teritoriji okupirane Palestine. SKOJ svoju podršku palestinskom narodu pruža legalnim putem organizovanjem protesta i drugih akcija solidarnosti u Srbiji kao i kroz oštru osudu grozomornih zločina izraelske vlade u prvom redu u pojasu Gaze ali isto tako i na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu“, piše u saopštenju.

Navodi se i da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije godinama nije u stanju da pronađe neofašiste koji su u više navrata lomili i grafitirali sedište našeg omladinskog Saveza a da sa druge strane skojevce drsko sumnjiče za nešto sa čim nemaju bilo kakve veze smatramo licemernim ali i zlonamernim.

„SKOJ je i ranije upozoravao da MUP Srbije naš omladinski Savez tretira i u javnosti žele da lažno predstavi kao „ekstremističku organizaciju“ iako je SKOJ uredno registrovan i poštuje sve zakone Republike Srbije. Podsećamo da su naši kandidati bili zastupljeni i na listi Ruske stranke na izborima za Skupštinu Srbije održanim 17.decembra“, navode u SKOJ.

Oni zahtevaju da Ministarstvo unutrašnjih poslova odmah prestane sa proganjanjem i zastrašivanjem druga Karavezića i drugih pripadnika SKOJ-a i da odbaci neosnovane optužbe na račun našeg omladinskog Saveza.

„U slučaju da se pritisci i zastrašivanje naših kadrova nastavi SKOJ će o tome obavestiti međunarodni omladinski komunistički pokret ali će i organizovati proteste na kojima će tražiti momentalnu smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari