Skot: Politika SAD nije novost

Ostavite komentar


  1. Nije novost ni politika Srbije, dakle, nije trebao da ispravlja naše novinare!

    1. Vaš predsednik Vučić (Vaš… jer je, na svu sreću, predsednik samo manjeg broja stanovnika Srbije, gledajući izbornu statistiku), tokom konferencija za štampu radi još gore stvari prekida novinare, postavlja kontrapitanja, upućuje im neprimerene lične komentare itd. To je za vas verovatno normalno ponašanje?

      1. A, šta je to za VAS normalno?! I, ko ste VI, a ko smo to mi?! Ne volim Vučića ali me zanima kako se VAŠ predsednik odnosi prema novinarima?! I gde obitava taj VAŠ predsednik?! Možete VI, ili mi ostali, čiji je predsednik Vučić, da pričamo šta hoćemo , ili da plačemo do sutra ali, na žalost, ili na sreću, izabran je voljom većine gradjana Srbije. Jedino ako i Srbija nije VAŠA država pa sa skepsom i sumnjom glerdate na sve što se dešava u toj „stranoj“ zemlji?!

        1. Ево, Мики, Србија није моја држава и ја на догађаје у тој страној, но мени тако блиској земљи, гледам не са скепсом/сумњом, него као на психо-антрополошки феномен и са симпатијама за жанр. Све ми више личи на Домановића на ЛСД-у…

          1. Ako je čovek svestan svoje patologijr i ima tačnu dijagnozu, sve je lakše, moj MIKI?! Zar je uopšte važno što Srbija nekima nije država? Vi se time razmećete kao da ste dobili na lotou?! Znao sam da je sirotinji, za sreću, potrebno samo malo. Srbija, jeste bila, i biće, samo država lojalnih gradjana i petriota, koji umeju da razluče šta je država a šta politikantski ološ, koji se u Srbiji množi poput ambrozije.

          2. @Миливоје Радаковић

            Docim se na tvoje „komentare“ slobodno moze gledati kao na ozbiljan kompleksasko-patoloski fenomen.koji je na zalost predugo prisutan medju ziteljima odredjenih balkanskih prostora kao i kod onih koji vode poreklo sa tih prostora.

  2. Nažalost, ceo ovaj slučaj pokazuje da naša vlast, kao i u vreme Miloševića, uopšte ne shvata kretanja u svetu, ne razume svetsku politiku, živi u nekom svom imaginarijumu. Kako drugačije tumačiti izjavu naših najviših predstavnika vlasti dan ranije da je Amerika promenila stav prema Kosovu, a onda sledeći dan američki zvanični predstavnik (i to ne neki pomoćnik pomoćnika) izjavi nešto sasvim suprotno.

  3. POLTRON DO POLTRONA?

    Šta se može očekivati bolje od svetskog policajca broja 1, pa i o ponašanju s(S)kota? Izjavu ambasadora Skota je skotski rečeno omalovažio je svog domaćina izjavom i to u Vladi Srbije “Kosovo ‘nezavisna’ država“. Domaćini bi trebali da Kajla Skota proglase personom non grata, a ne iz straha to da urade, kriju se iza vođe izjavama Vulina, koju podržava hronopremijerka i Dačić: „Zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo. “Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom dogadjaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade”. Da li Vučić vidi koji i kakvi su mu najbliži i odani saradnici. Niko i ništa, a vođu proglasili za strašilo!? Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa.

  4. Ako je neko predstavnik države, koja je ovaj narod i ovu zemlju bombardovala nanoseći im nevidjeno zlo i destrukciju, motrao bi da izbegava komentare i zaobilazi teme koje su vezane za ovaj zločin. Mi smo svesni da SAD, uz pomoć svojih trabanata, koji su manje ili više učestvovali u udruženom zločinačkom projektu protiv Srbije, čiji je cilj bio stvaranje ove kvazi i moinstrum države na teritoriji Srbije, pokušavaju da ovaj zločin predstave kao vrhunsko humanitarno delo, stalno ponavljajući mantru da je pitanje Kosova i Metohije rešeno. Potpuna je opravdana reakcija srpskih političara, koji su beskompromisno i bez dvoumljenja osudili nediplomatsko ponašanje odnosno, primitivizam gospodina Skota.

  5. Svima je jasna politika Amerike u celom svetu pa i u Srbiji, pitanje je samo ko će im i kad stati na put u tom bezobzirnom ugnjetavanju i uništavanju onih koji im stanu na put eksploatacije i bogaćenja.

    1. Ја се одавно питам како је могуће да та зла Америка покушава да се обогати све идући по неким батаљеним и бедним вуко-пустолинама, а никако да насрне на неку имућну и подгојену државицу?! Што, Лела, не насрну на Шведску, или Холандију и мазну богат плен, него све по неким белосветским рупама где сем диктатора ништа друго не успева? Ево, малецни Сингапур би им био маснији залогај него било која пустолина у којој држе десетине хиљада аскера по скупе паре! Какав им је то план и каква им је то логика за „експлоатацију“?…

      1. Nema potrebe da nasrće na njih. One su već dovoljno porobljene, a po mišljenje idu u Vašingfton. Nije važno da li rutom preko Brisela ili direktno. Zar Vi zaista mislite da pobrojane države smeju da donesu bilo kakvu odluku koja prethodno nije aminovana u SAD? Možda o zameni vodovodnih ili kanalizacionih cevi.Ostalo ide na saglasnost.

  6. Po Skotu je politika SAD-a mešanje u unutrašnja pitanja države domaćina i čista provokacija…Kad su tako sigurni u svoju supremaciju na međunarodnom planu šta onda Srbiju išta pitaju?

  7. Možda bi nam Amerika bila naklonjenija da smo njoj umesto Rusiji poklonili celokupne srpske naftne resurse za par stotina miliona dolara?

  8. Monolitnost jednog drustva je u percepciji elemenata koji ih motivisu da se ujedine. Vi ste jedan od njih. Svako vase nepostovanje iskrenih vrednosti i prava je nasa snaga. Jesmo mali ali imamo veliko srce, i intelekt na kome mozete da nam pozavidite.Sam spot koji ste kao mamac promovisali za nas , trebali ste da ga promovisete u Americi, a ne nama mi znamo ko smo.

  9. Ne shvatam zasto doliva ulje na vatru koja bukti jako dugo vec… Da li razmislja mozgom pre nego sto nesto kaze i shvata li poseldice svojih reci…

  10. Ok, Skat, samo nam jos objasni kako su Haradinaj, Taci ili Ceku „dobili“ Kosovo? Uspesnim i efikasnim etnickim ciscenjem Srba sa Kosova i to pred vasim, americkim nosevima? Ili mozda zato sto je od 1999. ubijeno ili kidnapovano na hiljade kosovskih Srba, da li mozda otimacinom tudje imovine? Ili mozda rusenjem srpskih spomenika ili mozda zato sto su Albanci napravili „multietnicko i demokratsko“ drustvo na Kosovu? Ili mozda zato ste ste od svih naroda na ovoj planeti spali da budete popularni samo medju Albancima? Ajde Skat, otkrij nam kako su i cime i kada su to Albanci „dobili“ Kosovo pa da imaju pravo da tamo naprave etnicki cistu, albansku para-drzavu?

  11. Kazu fleksibilnost. OK. Ajde nek mi neko kaze koji kompromis su do sada Albanci ponudili. Ovo ce da ide ovako. U pregovornoj fazi, sto je ovo jos, omeksavace Srbiju koliko mogu, Albance niko ne dira normalno. Zatim ce proglasiti Srbiju za krivca sto kompromisa nije bilo, pa ce nametnuti svoje resenje. Pa ovo je isti recept od 1991. Smesno!

  12. Ok, razumem da su dve strane zadrte i zabetonirane u svoje stavove, ali ne razumem kako ovi svi posrednici ne mogu da im objasne da se pregovara o sustini. Na primer da pitaju sta rec „nezavisnost“ znaci albanskoj strani? Sta je u stvari iza toga? Zbog cega je to vazno? Koje su to stvari? Kojih stvari se boje? itd. Pa onda da pitaju srpsku stranu sta njoj znaci ta „sustinska autonomija“? Sta oni podrazumevaju time? Koja je to lista stvari koje tu spadaju? Kojih stvari se bojite? Bez toga pregovori izgledaju kao besmislena decija svadja „daj. ne dam daj ne dam.

  13. Naravno, Vasington nikada ne prejudicira resenje. Prvo pusti da se situacija iskomplikuje, a onda nametne resenje koje u tom trenutku odgovara njihovoj administraciji. A i u slucaju da se obe strane dogovore, Bela Kuca se opet konsultuje i pita oko konacnog resenja. Dobija ona strana koja ima jaci i platezno sposobniji lobi pri kongresu. Sve ostalo su bajke.

  14. Srbija nikada ne sme da prizna nezavisnost Kosova! To direkno vodi u razgradjivanje drzave i cepanje i drugih delova srpske teritorije. Mi valjda imamo sopstveni mozak i zaista ne moramo da prihvatimo apsolutno sve sto nam Amerika trazi. I nije Amerika jedina zemlja na svetu, u tom Savetu Bezbednosti postoje jos i Kina i Rusija (sa pravom veta) ,kojima iz sopstvenih interesa narusavanje teritorijalnog integriteta medjunarodno priznatih drzava ne odgovara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.