Skupština Srbije 7. decembra o platama zaposlenih u javnom sektoru 1Skupština Srbije Foto: FoNet/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljevic

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak, 7. decembar, sednicu parlamenta na čijem su dnevnom redu, izmedju ostalog, predlozi izmena zakona o zaposlenima u javnim službama i o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

Kako je najavljeno iz Skupštine Srbije, poslanici će razmotriti i izmene zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave kao i izmene zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Na dnevnom redu sednice su i izmene i dopune zakona o patentima, predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma vlada Srbije i Mongolije o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji kao i Predlog zakona o davanju državne garancije u korist Banca Intesa AD Beograd i Raiffeisen banke a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ po osnovu ugovora o kreditu za jačanje transportnih kapaciteta gasovoda u Srbiji.

Sednica će početi u 10 časova u Domu Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.