Skupština Srbije izmenila Zakon o lokalnim izborima, potpise overavaju i lokalne uprave

Ostavite komentar


  1. Ako je u zakonu ostao predlog, podnet pre nekoliko nedelja, da se strankama manjina doda jos 35% (nedobijenih) glasova, NA POKLON, onda svim poslanicima – i koji su glasali i koji su odsustvovali – treba oduzeti gradjanska prava zbog protivustavnog delovanja! Takva odredba zakona je znak da Srbi u Srbiji i posle 100 godina zive u trulim Jugoslavijama, ukljucujuci komunizmu. Da u Srbiji vladaju neprijatelji srpskog naroda, oni koji su se uspeli na vlast samo da bi ga diskriminisali!
    Prava manjina u Srbiji su na visem nivou nego u mnogim drugim, ukljucujuci pre svega okolnim drzavama. U njima im je oduzeto drzavljanstvo, proterani su, obespravljeni, nemaju pravo ni na grobljansku krstacu u Hrvatskoj.
    Ranije slicne odluke kao sto je ta o 35% dovele su do toga da jedna Severna Makedonija (kojoj Bugarska osporava pravo na autentican jezik), jedna Hrvatska, Slovenija, Montenegro – priznaju deo nase teritorije za posebnu drzavu, regulisu sa Kosovom svoju drzavnu granicu! A srpska vlast ih neprekidno naziva prijateljskim zemljama!!?
    Neki od tih koji su danas poslanici u srpskoj skupstini odgovorni su za to sto su drzave iz kojih su otisli, i u njih se 25 godina ne vracaju se – danas ispraznjene od srpske „manjine“, dok ti isti izbegli ljudi stite manjine U Srbiji u svojim strankama i na poslanickim funkcijama u Narodnoj skupstini Republike Srbije!
    Manjinama u Srbiji nije potrebna dodatna zastita. Imaju veca prava a njihove manjinske zajednice su brojnije nego u bilo kojoj drzavi u svetu.
    Hocu da vidim ko ce da podnese ustavnu zalbu protiv ovakvog neustavnog clana zakona (videti: Nova srpska politicka misao iz februara o. g./ clanak Slobodana Orlovica)!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.