Skupština Srbije usvojila više zakonskih predloga, uključujući i o elektronskim komunikacijama 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Poslanici Skupštine Srbije večeras su usvojili više predloga zakona, među kojima o elektronskim komunikacijama i o bezbednosti i zdravlju na radu.

Usvojene su i izmene i dopune Zakona o upravljanju otpadom, Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije.

Skupština Srbije potvrdila je i sporazume vlada Srbije i Azerbejdžana o socijalnoj sigurnosti, kao i o zajmu Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Poslanici su usvojili i predloge zakona o potvrđivanju ugovora o kreditu Francuske agencije za razvoj i sporazuma o saradnji Srbije i Nemačke u oblasti kulture, obrazovanja i nauke.

Potvrđeni su i sporazumi o priznavanju kvalifikacija u visokom obrazovanju na Zapadnom Balkanu i o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu.

Poslanici su potvrdili sporazum Srbije i Turske o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, i sporazum sa vladom Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju.

Na sednici je potvrđen i ugovor o garanciji za zajam za likvidnost EPS-a koji je sklopljen sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, kao i sporazum Srbije i Severne Makedonije o osnivanju kulturno-informativnih centara u Skoplju i u Beogradu.

Potvrđeni su i sporazumi sa vladama Rumunije o saradnji u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, medija, omladine i sporta, Australije o socijalnoj sigurnosti, i Austrije o vojnoj saradnji.

Sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i vlade UAE takođe je potvrđen, kao i sporazum sa Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Severne Irske o readmisiji.

Usvojen je i predlog zaključka povodom predstavljanja Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2022, koji je podnelo 11 poslanika Skupštine Srbije.

Među usvojenim aktima je i zakon u vezi sa zaduživanjem Javnog preduzeća Srbijagas – Novi Sad i Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari