Skupština treći dan o amandmanima 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Početak današnjeg zasedanja parlamenta obeležila je polemika poslanika Demokratske stranke (DS) i predsednice parlamenta Maje Gojković.

U pitanju je razlgo zašto je u utorak uveče Maja Gojković prekinula sednicu u 20:45 sati, uz tvrdnju poslanika Radoslava Milojčića da je to učinila „kako bi poslanici Srpske napredne stranke mogli da slušaju najnovije laži braće Grim“.

Gojković je ocenila da je Miločić zloupotrebio povredu Poslovnika i oduzela Poslaničkoj grupi vreme za obrazlaganje amandmana, a potom je zbog negodovanja i njemu i Aleksandri Jerkov izrekla opomenu.

Ona je dodala da se povreda Poslovnika može reklamirati neposredno po kršenju, „a ne juče u 20 sati“.

Milojčić je ponovo dobio reč po povredi Poslovnika i upitao Gojković zašto su Jerkov i on dobili opomenu, jer su duže od pet minuta držali Poslovnik, a predsednica, kako tvrdi, namerno nije htela da im da reč.

Kako na drugi način da va, skrenemo pažnju kada namerno ne gledate u nas, upitao je on.

Gojković je ponovila da je Milojčić zloupotrebio povredu Poslovnika i da je ubeđena da on, kao iskusan poslanik zna kada se može reklamirati povreda Poslovnika.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad raspravom o amandmanima na predloge zakona o osnovama vaspitanja i obrazovanja i o visokom obrazovanju.

Na dva predloga zakona podneto je više od 1.200 amandmana, dok je Vlada Srbije prihvatila 31, a resorni ministar Mladen Šarčević je rekao da je za njega prihvatljivo i 11 amandmana koje je podneo resorni skupštinski Odbor na Predlog zakona o visokom obrazovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari