Građani pobedili vlast: Skupština u Zaječaru nije usvojila Odluku o usvajanju plana detaljne regulacije zone eksploatacije „Vlaška“ 1Foto: M. S. / Danas

Posle prekida 17. Skupštine Zaječara, nakon što su meštani Malog Izvora kod Zaječara ušli u salu dok je trajala sednica, Skupština Zaječara je nastavljena ali nije usvojena Odluka o usvajanju plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u katastarskoj opštini Mali Izvor.

Zasedanje Skupštine Zaječara prekinuto je zbog protesta meštana Malog Izvora, koji su se najpre okupili ispred Gradske uprave, a potom i ušli u salu gradskog parlamenta.

Kada je predsednik Skupštine, koji je pre nastavka sednice ragovarao sa meštanima Malog Izvora, pozvao na glasanje odbornike da se izjasne o Odluci o usvajanju plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u katastarskoj opštini Mali Izvor, desio se preokret i Odluka nije usvojena.

Protiv je bilo 17 odbornika opozicije, dok odbornici vladajuće koalicije nisu glasali.

Odbornik Uglješa Đuričković, nakon neizglasavanja odluke o usvajanju plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u katastarskoj opštini Mali Izvor, kazao je da odbornici SNS i SPS glasali su protiv odluke kojom su hteli da unište jedno selo.

“Pod pritiskom naroda glasali protiv SNS investitora. Zapravo nisu glasali, ali rezultat je isti. Odluka nije usvojena. Može sve, od nas zavisi”, kazao je on.

Pre glasanja ua ovu Odluku, odbornik opozicije, Miloš Stojadinović, kazao je da je protiv da sve u gradu prelazi u ruke privatnika.

Građani pobedili vlast: Skupština u Zaječaru nije usvojila Odluku o usvajanju plana detaljne regulacije zone eksploatacije „Vlaška“ 2
Foto: M. S: / Danas

“Ugasite onda i Skupštinu grada, pošto će i ona postati privatna”, poručio je on.

Đuričković je pre glasanja kazao da zbog izgradnje kamenoloma vlast želi da uništi jedno selo kao i celu okolinu.

“Ovo je bahato ponašanje moćnika. Izgradnja kamenoloma je kapitulacija zdravog razuma. Pitanje kamenoloma je za ove ljude životno pitanje”, poručio je on.

Građani pobedili vlast: Skupština u Zaječaru nije usvojila Odluku o usvajanju plana detaljne regulacije zone eksploatacije „Vlaška“ 3

Podsećamo, meštani Malog Izvora prekinuli su zasedanje Skupštine Grada Zaječara.

Oni su zajedno sa delom zaječarske opozicije, noseći transparent „Nećemo kameolom“, tražili da se iz dnevnog reda izbaci Predlog odluke o usvajanju plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ odnosno odluka o izgradnji kamenoloma u njihovom mestu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari