Skupštinska polemika: Ko je bio bliži Zoranu Đinđiću - Lutovac ili Vesić 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljevic

Ušao sam u politiku na poziv Zorana Đinđića, bio sam njegov politički savetnik i sa njim sam bio do poslednjeg dana, za razliku od Gorana Vesića koji je bio njegov potrčko – rekao je Danas Zoran Lutovac, predsednik DS u Skupštini Srbije, odgovarajući na izjavu Gorana Vesića, poslanika SNS, da je aktuelni lider DS odgovoran zbog toga što se Crna Gora odvojila od Srbije, s obzirom na to da je u tom trenutku bio ambasador u toj državi.

Vesić je rekao da to što Lutovac danas predstavlja nije Demokratska stranka Zorana Đinđića, a, kako je rekao, „kad vidim vas onda mi je jasno zašto se CG otcepila“.

Lutovac je aludirajući na Vesića rekao da su „takvi došli u DS zbog interesa, učlanjivali su se u vlast, a ne u političke stranke“, a to će se, istakao je obraćajući se poslanicima SNS, „vrlo dobro videti kada budete sišli sa vlasti“.

– Gde će ti ljudi da se razmile na sve strane – rekao je Lutovac.

– Gospodine, Lutovac, ja Zoranu Đinđiću pristajem da budem i potrčko, a vi ste bili niko i ništa. Radili ste istraživanja i nikakav savetnik niste bili. To znaju svi, i ovi oko vas. A, koliko ste za Srbiju radili, znaju oni kad je odlazila Crna Gora. Navodno srpski ambasador koji radi za Crnu Goru – zaključio je polemiku Goran Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari