Slavica Radovanović: Gašićev šef kabineta potpisao smenu Milenkovića i Mitića 1foto Miloš Tešić/ATAImages

Poslanica Narodnog pokreta Srbije, policijska inspektorka u penziji, Slavica Radovanović, kaže da je smena Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića još jedan argument za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

„Umesto da bude smenjen Gašić, smenjen je policajac Milenković. Za mene očekivana osveta, progon i zastrašivanje. Ovo sve ukazuje koliko je država duboko zagazila u kriminal i da je spremna beskrupulozno da gazi sve koji im stanu na put. S druge strane ovo je veoma jasna i direktna poruka svim polacijacima šta će im se desiti ako ne budu poslušni i radili posao kako im politika kaže i nalaže“, navodi.

Dodaje da se na delu pokazala ministrova rečenica da je na to mesto došao da „štiti svog šefa i partiju“.

„Još jednom podsećam ministra Gašića da on po Zakonu o policijin treba da štiti građane i njihovu imovinu a ne politiku. Sramna odluka i još sramniji potez ministra Gašića i njegovih saradnika, naročito onih koji su svoju  policijsku školu i karijeru stavili u službu politike. Ako je rešenje potpisao, kao što moji izvori tvrde, šef kabineta ministra Gašića, koji pripada toj grupi karijernih policajaca, mi smo dotakli dno“, poručuje Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari