Gašić je kriv, to je politički akt odmazde: Advokat Ivan Ninić za Danas o smeni Milenkovića i Mitića 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić smenjeni su sa svojih pozicija i prebačeni na druge izvan Odeljenja za borbu protiv droge, saopštio je ranije danas advokat Zdenko Tomanović. Advokat Ivan Ninić za Danas kaže da je u pitanju politički akt odmazde koji sprovodi sam vrh države.

– Odluka o premeštaju Mitića i Milenkovića je politički akt odmazde koji, zbog „Jovanjice“, sprovodi vrh države, prema njima – ističe Ninić.

Kao krivca za smenu načelnika Četvrtog odeljenja beogradske Uprave kriminalističke policije Slobodana Milenkovića i šefa operative Četvrtog odeljenja beogradskog UKP-a Dušana Mitića, čiji je rad doveo do otkrivanja privrednog dobra „Jovanjica“, Ninić vidi aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

– Neposredni izvršilac tog akta je Bratislav Gašić, koga su i sami inspektori otkrili u predmetu „Jovanjica“ i koji do danas nije adekvatno istražen i procesuiran – navodi Ninić.

On je istakao i da bi smenjeni inspektori mogli da zatraže i sudsku zaštitu.

– Milenković i Mitić su uzbunjivači i verujem da će zatražiti privremenu meru, odnosno sudsku zaštitu, zbog premeštaja – kaže za Danas Ninić.

Kako je advokat Zdenko Tomanović u svom saopštenju ocenio, smena predstavlja svojevrstan „pritisak pred dolazeće svedočenje“, a advokat Ninić naglašava da je trenutno najvažnije da se na ovaj način upravo ne ugrozi kvalitet njihovog svedočenja.

– Ipak, mnogo je važnije, za društveni i pravni poredak ove države, da im ovim premeštajem nisu „slomili kičmu“ i da to ne utiče na sadržinu i kvalitet njihovih iskaza pred sudom – zaključuje Ninić za Danas.

Podsećamo, kako advokat Tomanović tvrdi u saopštenju odluka političkog vrha policije je u suštini smena inspektora i predstavlja pre svega direktno sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja koja projekat „Jovanjica“ vode do centara moći u našoj državi.

Osnivač pokreta „Narodni pokret Srbije“ Miroslav Aleksić oglasio se ovim povodom i istakao da su, umesto da bude smenjen Gašić zbog umešanosti u „Jovanjicu“, smenjeni policajci koji su je otkrili.

U saopštenju, predsednik vanparlamentarne stranke Narodni slobodarski pokret, Miroslav Parović je istakao da „postaje jasno da je Vučić nedavnim sastankom sa Zelenskim obezbedio sebi manevarski prostor da izađe iz vrlo nezgodne situacije“.

Direktor pokreta „Kreni-promeni“  Savo Manojlović, reagujući na vest o smeni inspektora, istakao je da se pokazuje „da je u Srbiji najveći greh raditi svoj posao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari