"Vučić sastankom sa Zelenskim rešio aferu Jovanjica": Parović poručuje da se predsednik Srbije "izvlači kao Milo Đukanović" 1foto FoNet Aleksandar Barda

„Nakon saznanja da su inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić smenjeni sa svojih pozicija i time uklonjeni iz slučaja istrage narko afere Jovanjica, postaje jasno da je Vučić nedavnim sastankom sa Zelenskim obezbedio sebi manevarski prostor da izađe iz vrlo nezgodne situacije“, navodi u saopštenju predsednik vanparlamentarne stranke Narodni slobodarski pokret, Miroslav Parović.

Dodaje da je to model po kojem se Milo Đukanović godinama, kako kaže, izvlačio iz kriminalnih afera isporučujući strancima elemente crnogorske državnosti i tradicije.

„U konkretnom slučaju, Vučić je potpisom na deklaraciju u Atini kao i učešćem Ane Brnabić na samitu „Krimske platforme“ predao srpsku neutralnost u zamenu za mogućnost da neometano zatvori slučaj Jovanjica. Zbog toga je jekao važno da građani pruže što veću podršku čestitim inspektorima policije i da zajedno ne dozvolimo da se ova afera zataška“, kaže Parović.

Poručuje da narod mora da bude svestan da je odbrana neutralnosti Srbije u ovom momentu esencijalno važno nacionalno i demokratsko pitanje, „jer ako se Vučiću dozvoli da Srbiju povede tamo gde Željko Mitrović i TV Pink kažu da treba, to će značiti još veće suspenodvanje građanskih prava i sloboda“, kao i još veće, napominje, uništavanje zdrave nacionalne ideje ispraznim „ura patriotizmom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari