Predsednik socijalista u kampanji opet hvali Slobodana Miloševića nazivajući ga simbolom buđenja srpskog naroda 1foto EPA-PHOTO/EPA/SRĐAN SUKI/ss/gh/ow

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je SPS patriotska stranka, a nekadašnji predsednik države Slobodan Milošević „simbol buđenja srpskog naroda“.

„Smatramo da je najbolje rešenje za Srbiju: Vućić-predsednik, Dačić-premijer. Zato što je to garant političke stabilnosti, ekonomskog i socijalnog razvoja u kojem funkcionišu svi državni organi, a zaštita nacionalnih i državnih interesa je prioritet“, rekao je Dačić, prvi na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“, koalicije SPS – Jediinstvene Srbije – Zelene Srbije.

On je na predizbornom skupu u Užicu rekao da su politički ciljevi SPS – voditi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, saopštila je danas ta stranka.

„Sa našim koalicionim partnerima, garantujemo zaštitu nacionalnih i državnih interesa. Naši stavovi su jasni: nema priznanja Кosova, nema učlanjenja Кosova u Ujedninjene nacije, nastavak politike povlačenja priznanja“, rekao je Dačić.

Dodao je da nema ni ulaska Srbije u Nato, jer je taj savez izvršio „zločinačku agresiju na našu zemlju“ i da se SPS zalaže za princip vojne neutralnosti.

„Čuvaćemo Republiku Srpsku kao zenicu oka svoga zato što je ona nastala herojskom borbom srpskog naroda i zalaganjem Miloševića za Dejtonski sporazum. Želimo da sačuvamo dobre odnose sa Rusijom i Кinom jer su oni naši prijatelji“, poručio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari