LSV: Dačić ponovo pokušava da "opere" Miloševića, političkog grobara normalne Srbije 1foto EPA PHOTO EPA/SAŠA STANKOVIĆ/ss-fob

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osudio je danas izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića u kojoj, kako je naveo, veliča štetnu politiku Slobodana Miloševića, koja nije donela ništa dobro Srbiji.

Dačić ponovo pokušava da opere biografiju i štetnu politiku svog političkog oca Miloševića. Umesto da konačno osudi suludu politiku, koja je devedesetih godina ojadila Srbiju i njene građane, on Miloševića upoređuje sa Mesijom i proglašava žrtvom palom za interese Srbije, naveo je Marton u pisanoj izjavi.

On je istakao da je svako veličanje Miloševićna tragično i da neće doneti ništa dobro Srbiji i dodao da Milošević nije nikakav heroj, nego „politički grobar normalne Srbije“.

On je uništio državu, počeo ratove i izolovao zemlju. Prava Vojvodine, koje joj pripadaju u skladu sa statusom autonomne pokrajine, sveo je na praznu ljušturu, koju je za svoje potrebe pre toga isisao. Milošević će biti upamćen kao najveće zlo koje Srbiji nikada više ne sme da se dogodi, kazao je Marton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari