Šta su razlozi zbog kojih Slovenija nije dala agreman Zoranu Đorđeviću, našem kandidatu za ambasadora u toj zemlji?

Ostavite komentar


  1. Ako kod nas jedna šoferčina može za ambasadora, u Sloveniji ne može. Mada sumnjam da je to razlog. Vučiću, koji je pod zaštitom SAD, EU ne može da ukine bezvizni režim, uvede sankcije, ili naudi na neki drugi formalno – pravni način, ali će mu na sve moguće načine zapržiti svaku čorbu koju skuva. Slovencima svaka čast, isto bih uradio. Iz crne rupe šaljete kandidata, pa, videćemo, videćemo… Ipak nemojte, ne sviđa nam se… Zadržite ga kod vas.

  2. Finansista & eksencija živi srpski san a sve zahvaljujući preCedniku kako je rekao onim njegovima u Pošti!

  3. Ma nek posalje Jutku, onog iz Jagodine, pa onog sto je sa tetkinim parama kupio stan, onu nepismenu ministarku ne znam čega (sa crnom duzom kosom)…

  4. Срамотно је кога држава предлаже за тако „озбиљно“ амбасадорско место. Словенци држе до свог дигнитета и неће било кога да би градила и одржавала односе са Србијом. А ова персона је због изванредних резултата у поштама Србије добила ову награду. Бивши возач Јоргованке Табаковић који, обесим се на лицу места“ ако уопште зна шта је дипломатија. Каква држава такви и кандидати за амбасадоре. У сваком случају жестока шамарчина Србији. Да подсетим својевремено Израел није дао агреман Будимиру Кошутићу професору Правног факултата и он се од атада потпуно повукао из јавног живота.

  5. Mala ispravka u naslovu: umesto „nas kandidat“ trebalo bi da pise „Vucicev kandidat“, jer ja se sa ovakvim „kandidatom“ ne bih brukala ni u sopstvenoj zemlji, a kamoli ozbiljnoj drzavi kao sto je Slovenija.

  6. Ova opsesija Solakom naseg predsednika postaje sve smesnija.Pa koliki to uticaj taj coveke moze imati u jednoj tako ozbiljnoj zemlji kao sto je Slovenija?

  7. Ja bih rekao da je Vučić lično gurnuo Djordjeviću klipove u točkove kad je izjavio da ima probleme s njim. Pa neće valjda da prime problematičnu osobu. A da probamo s Mićom Pečenjarom?

  8. Možda što je bio vozač guvernerke , pa odmah zatim državni sekretar , a u EU to ne ide tako . Možda što je direktor nečega nacionalnog za naoružanje , pa se Slovenci plaše mogućih marifetluka sa oružijem …

  9. Kome nije jasno? Ako je neko dobar ovoj vlasti, ne znači da je dobar za diplomatu. Poslednji diplomata koji nije dobio agreman. bio je Buda Košutić u Izraelu.

  10. Svaka zemlja ima diskreciono pravo i da ne daje zvanično objašnjenje za ovakve poteze. Sjajno je videti da ljudi rade profesionalno svoj posao. Ko bi „Finansisti“ uopšte i dao takvu poziciju? Srbija je sprdnja od države.

  11. Sofer Jorgovanke Tabakovic nije nas, to jest moj kandidat za ambasadora vec Vucicv. Toliko da bismo se pravilno razumeli

  12. Srpska diplomatija u kojoj su Vladimir Božović, Grčić, Đorđević,…jeste sve osim diplomatije. To je za rubliku „verovali ili ne“.

  13. Zato što je Šolak urgirao kod Slovenaca, BIA je to odavno saznala još dok je Vulin bio na njenom čelu

  14. Pa reče pokojni Marić da ga je Dačić ubedio kad je rekao da će imati bazen u dvorištu. Kaže: “ pao sam na bazen“.Toliko o našim kandidatima i onima koji ih delegiraju. Uz svo poštovanje obrazovanih i kvalifikovanih koje ovi nemaju u svojim redovima.Plaši me da odluka nije konačna i da će biti amvasador. U stvari , mislim da je on u glavi odavno ambasador samo su ga malo poštari zezali. Univerzalni megatrend stručnjaci, biseri Miće Jovanovića. Au deco, nema ovde boljitka.

  15. Učinili su uslugu Srbiji jer se ovde diplomate biraju prema političkoj podobnosti bez obzira na iskustvo iobrazovanje u struci

  16. Vucic veruje da je veoma vazna licnost i da ce njemu Slovenija saopstiti zasto nije dala agreman soferu iako nije u obavezi?

  17. Pa kad AV može da loži morone sa „Šolak ovo, Šolak ono…“, mogu i drugi njega. I sam to „provaljujuje“ kad kaže da ne veruje da je to razlog odbijanja Slovenije da dâ agreman.

  18. Slovenija je ozbiljna drzava i nece dozvoliti da je Srbija imenovanjem Djordjevica ponizava.

  19. samo da ovaj cirkus ide i iza 17 . Decembra , ovo nema ni bbc ni američki sitkomi. Neko je ovde super predložio miću pečenjara ja bi još i orlića ometača da vidi svet kako nam je !

  20. Bas čudno. Čovek ima diplomatskog iskustva.Polozio u pregovorima sa postarima.Jes’da je ocena jedva prelazna,ali položio.

  21. Praksa da se vlast odužuje svojim poltronima službom u diplomatiji mora da se prekine zato śto imanovanje osobe nedostojne te funkcije poniźava i zemlju iz koje dolazi i zemlju u koju ga śalju. Slovenci su kulturno spreĉili da im se jedan takav kadar uvali samo da bi se njemu neko odužio za usluge stranci ili vođi liĉno. Ako tako nastavimo brukaće nas po celom svetu razne muśke i źenske starlete dok kadar obrazovan za diplomatiiju trune po njihovim kancelarijama i ispravlja njihove nepismene „sastave“ u diplomatskoj prepisci na raznim jezicima koje oni ne govore. A znam da takav kadar, koji bi nas kao zemlju reprezentativno zastupao, postoji.

  22. Treba da nas zabrine sto smo usli u diplomatski spor sa dve clanice EU od cijih glasova zavisi dalje otvaranje poglavlja I nastavak dobijanja bespovratnih sredstava od njihovih poreskih obveznika. Da li neko o tome ozbiljno brine ili smo na putu Koji nevodi u EU.

  23. Pa šta ako je bio šofer pa on je član Mense znači pametan i sposoban kao i onaj sa pečenjarom pa onaj što deli po dve iljade itd. Svi oni se dobro snalaze u ovoj našoj tranziciji i naravno bogate

  24. aman dokle cete vise davati prostor u vasem listu , besplatnu reklamu ovom liku, kojo daima neke pravde nebi se setao po foteljama, ne bi..eto sta moze clanska karta, nivo obrazovanja…bila bi sramora za srbiju da ovaj bude taj predstavnik srbije u toj zemlji, sramota za tu zemlju, kao sto je i sramota i za onog proteranog iz c gore, ..takozvanog ambasadora sa predstavlja ovu zemlju u Americi.. dno dno ..ponizenje Amerike…treba i amerikanci da ovog odbiju…a pominjanje jednog coveka kome je ,,gazda,, srbije preko slovenije pakovao aferu je dno dno dno dna propala mu je ta ,,afera,,

  25. Грешка у наслову !
    Није он наш кандидат, он је кандидат ове власти.
    А каква власт-такав и кандидат, тиме је све речено.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.