SNS izbacio POKS iz gradske vlasti u Novom Sadu: Đurić im se zahvalio na saradnji jer ne dele zajedničku politiku i vrednosti 1Foto: A. L./Danas

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da političke stranke koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada kao drugog po veličini grada u državi, više nisu deo izvršne vlasti u Gradu Novom Sadu, zbog čega se Pokretu obnove Kraljevine Srbije zahvalio na dosadašnjoj saradnji.

Poslednjih deset godina, od kada je Srpska napredna stranka nosilac vlasti u Novom Sadu, ostvarene su finansijska i politička stabilnost, smatra Đurić.

„Na prethodnim lokalnim izborima, Novosađani su Srpskoj naprednoj stranci treći put uzastopno dali najveće poverenje, da nastavi da upravlja Novim Sadom. Upravo zbog velike odgovornosti koju imamo prema našim sugrađanima, ne želimo ni na koji način da dovedemo u pitanje razvojnu politiku koju već čitavu deceniju uspešno sprovodimo i oko koje smo se okupili sa našim manjinskim koalicionim partnerima. Smatram da svi oni koji ne dele politiku i vrednosti Srpske napredne stranke, koja je nosilac vlasti u Novom Sadu, ne mogu ni dovoljno odgovorno da rade za dobrobit naših sugrađana“, rekao je Đurić.

Gradonačelnik dodaje, da je politika SNS-a politika prosperiteta i razvoja, politika koja donosi nove fabrike i nova radna mesta, politika koja ni na jedan koji način neće ugroziti mir i stabilnost.

POKS u Đurićevom timu u Gradskoj kući ima Branku Bežanov članicu Gradskog veća za socijalnu zaštitu, brigu o porodici i deci, dok u novosadskom parlamentu sedi troje odbornika iz ove partije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari