Ko je sve bio na predaji potpisa za parlamentarnu listu SNS (FOTO) 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Predstavnici vladajuće Srpske napredne stranke predali su 26 časova posle trenutka zvaničnog raspisivanja izbora, kada po zakonu i počinju izborne radnje, overene potpise, kako je rečeno, 92.637 potpisa građana za kandidaturu parlamentarne liste.

Najviši predstavnici SNS-a i kandidati došli su zajedno sa aktivistima sa potpisima do sedišta Republičke izborne komisije.

Više desetina aktivista i čelnika SNSa i stranaka koje su sa njima u koaliciji doneli su kutije sa natpisom izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane.

Među njima Vladimir Orlić, Ana Brnabić, Dejan Ristić, Siniša Mali, Aleksandar Šapić, Nevena Đurić iz SNS, te koalicioni partneri iz stranka satelita koji će imati kandidate na listi Bojan Torbica (PS), Nenad Popović (SNP), Rasim Ljajić (SDSS), Milan Krkobabić (PUPS)…

Prisustvovao je i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Aktivisti SNS odeveni su sive dukseve sa potpisom predsednika Vučića, i zastavom Srbije na ramenu.

Ko je sve bio na predaji potpisa za parlamentarnu listu SNS (FOTO) 2
Vojin Radovanović

Predsednik SNS Miloš Vučević poručip je da su predali 92.637 potpisa, prikupljenih u svim krajevima Srbije.

Naveo je da su kandidovali dobre ljude i kandidate.

Rekao je da su po anketama autsajderi, da ne stoje najbolje kako kažu neki mediji, ali da veruju da je to pobednička lista.

Dodao je da je na građanima da izaberu da li žele da se vrate na period od pre 2012. godine, a to vraćanje vrlo lako može da usledi, kaže.

Kaže da je rekordno sakupljanje potpisa kada je reč o parlamentarnim. Prvi na listi je predsednik SNS Miloš Vučević.

Na listi će biti kandidati iz svih regiona Srbije.

Vučević je prokomentarisao i odluku United media da ne emituju politički marketing, kaže da je reč o presedanu, te da to govori o nivou demokratičnosti u Srbiji. Navodi da je u dogovoru s Brnabić, ispred SNS, napisao svim međunarodnim predstavnicima koji se bave slobodom medija da ih pitaju kako je to u Srbiji moguće.

Poručio je da će Srbija čuvati suverenitet i mir i da nije prvi da se čuje da će Aleksandar Vučić potpisati nešto oko Kosova, upitan za navode lista Nova o tome šta je bila tema poslednjih pregovora u Briselu.

Najavljeno je da će prvi predizborni skup liste „Srbija ne sme da stane“  biti održan u Leskovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari