SNS najverovatnije sa SPS na izborima

* Procenjuje se da će SNS sama osvojiti najmanje 38 odsto glasova, a da bi SPS mogao da im donese između sedam i 10 odsto glasova * Šef tima za Beograd Nebojša Stefanović

Ostavite komentar


  1. Očigledno je, da osoba sa »političke scene« koja je vašem novinaru rekla, da bi koalicija SNS i SPS imala osiguranu pobedu u »prvom krugu« na izborima za Skupštinu grada Beograda, ne poznaje Zakon o lokalnim izborima. Naime, u Zakonu o lokalnim izborima se nigde ne spominju izrazi »prvi« ili »drugi« krug, izrazi koje poznaje samo Zakon o izboru predsednika Republike. Umesto da komentarišem procente koji se navode u tekstu, dajem sledeće podatke. Na vanrednim parlamentarnim izborima koji su bili 2016., u Beogradu je lista »Aleksandar Vučić – Srbija koja pobeđuje« osvojila 42,41% glasova, dok je lista »Ivica Dačić – SPS & JS« osvojila 8,73% glasova. Na predsedničkim izborima ove godine su kandidaturu Aleksandra Vučića podržale sve stranke koje su podržale i napred navedene dve liste na izborima 2016. i koje su tada zajedno u Beogradu osvojile 51,14% glasova birača. Međutim, iako su kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima podržale sve stranke čije su dve liste godinu dana ranije u Beogradu osvojile 51,14%, Aleksandar Vučić je u Beogradu dobio samo 44,03% glasova birača. Prevedeno u apsolutne bprojeve, Aleksandar Vučić je na predsedničkim izborima u Beogradu dobio 26.426 glasova manje nego dve napred navedene liste na parlamentarnim izborima 2016. Pored toga, i činjenica koja ne ide na ruku matematici iz teksta je ta, da je izlaznost u Beogradu 2017. bila za 9% veća nego izlaznost 2016.

  2. Očigledno je, da osoba sa »političke scene« koja je vašem novinaru rekla, da bi koalicija SNS i SPS imala osiguranu pobedu u »prvom krugu« na izborima za Skupštinu grada Beograda, ne poznaje Zakon o lokalnim izborima. Naime, u Zakonu o lokalnim izborima se nigde ne spominju izrazi »prvi« ili »drugi« krug, izrazi koje poznaje samo Zakon o izboru predsednika Republike. Umesto da komentarišem procente koji se navode u tekstu, dajem sledeće podatke. Na vanrednim parlamentarnim izborima koji su bili 2016., u Beogradu je lista »Aleksandar Vučić – Srbija koja pobeđuje« osvojila 42,41% glasova, dok je lista »Ivica Dačić – SPS & JS« osvojila 8,73% glasova. Na predsedničkim izborima ove godine su kandidaturu Aleksandra Vučića podržale sve stranke koje su podržale i napred navedene dve liste na izborima 2016. i koje su tada zajedno u Beogradu osvojile 51,14% glasova birača. Međutim, iako su kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima podržale sve stranke čije su dve liste na izborima 2016. u Beogradu osvojile 51,14%, Aleksandar Vučić je u Beogradu dobio samo 44,03% glasova birača. Prevedeno u apsolutne brojeve, Aleksandar Vučić je na predsedničkim izborima u Beogradu dobio 26.426 glasova manje nego dve napred navedene liste na parlamentarnim izborima 2016. Pored toga, i činjenica koja ne ide na ruku matematici iz teksta je ta, da je izlaznost u Beogradu 2017. bila za 9% veća nego izlaznost 2016.

  3. Baš,,spontano,,i nadasve,,čudno,zajedništvo istih onih stranaka koje su,dobrano,,usrećile,,Srbiju i sve građane,,uvrstivši i one silne neizbrojane ,,kolateralne štete ,,zajedničkim,naporima,posebnih mentalitetno i,,obrazovano,,stručnih,i,dokazanih,elitaša,,. reinkarniranih, ,vizionara,,s kota K.K.V,,.REČE LI,,SLAVNI GURU,,Da SE NA BEOGRADSEK,IZBORE,NEĆE POJAVITI,NIJEDAN POLITIČKI, EKSPERT,,osim ako se,,dr ,Šone neračuna u,,doktore,,specijalne,,nauke,,i,,stručne,,kadrovike,,

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.