SNS: Oni koji pljuju narod došli u Kać da provociraju 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Povodom napada u Kaću na predsednika novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimira Vrsajkova i njegovu zamenicu Maru Puškaš, u Gradskom odboru Srpske napredne stranke su saopštili da je „incident bio isprovociran“.

Predsednica odborničke grupe SNS u Skupštini Novog Sada Sanja Draško rekla je da su svedoci svakodnevnog nasilja koje dokazana manjina na izborima svakodnevno sprovodi, ne samo u Novom Sadu nego širom Srbije.

„Oni koji nam blokiraju saobraćaj, koji nam vređaju aktiviste, koji nas progone i praktično uhode, koji lome institucije, lome Skupštinu i pljuju narod na ulici, danas su došli u Kać da gnusnim lažima i sramnim materijalom provociraju Kaćane“, rekla je Draško, prenosi portal 021.

Prema njenim rečima, „građani nisu dozvolili da se takav scenario odvija ispred njihovih kuća“.

„Na takve laži, na takve fašističke metode i provokacije, najverovatnije je došlo do nekog koškanja, ali su oni napravili od sebe žrtve i sada sazivaju konferencije za medije da se iskukaju. Ono što je običnom narodu dozlogrdilo je ta svakodnevna agresija koju takozvana Srbija protiv nasilja sprovodi nad građanima“, kazala je Draško.

Vrsajkov i Puškaš danas su fizički napadnuti tokom akcije te stranke u Kaću. Oni su oboreni na zemlju i šutirani, da bi im napadači potom oduzeli flajere koje su delili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari