“SNS vlast vratila Boška Ničića na mala vrata da i dalje uništava ovaj grad”: Simboličnim paljenjem sveća ispred Gradske uprave u Zaječaru opozicija poručila da je došao kraj vladavine Srpske napredne stranke 1Foto: M. S. / Danas

Simboličnim paljenjem sveća ispred Gradske uprave u Zaječaru, i trasnparentom na kojem je pisalo “Boško kukavica”, predstavnici “Ujedinjene opozicije Zaječara”, poručili su gradonačelniku Bošku Ničiću, i koaliciji na vlasti da je njihovoj vladavini došao kraj.

Prema rečima Uglješe Đuričkovića, rok koji su dali gradonačelniku Ničiću da podnese ostavku je večeras istekao.

“Očigledno je da on nije skupio hrabrost i ne želi da ispoštuje volju građana i da raspiše izbore, odnosno da da ostavku kako bi se raspisali vanredni izbori. Mi ne možemo da slavimo, niti to planiramo. Međutim, ove sveće koje smo upalili, moramo da objasnimo zbog čega smo to uradili. Prosto, zato što nema više vremena i dvadeset godina je grad uništavan, a još godinu i po dana će biti uništavan od strane ove vlasti”, kazao je Đuričković.

On je dodao da je dve i po prethodne godine, koliko su oni na vlasti, između ostalog, donešene najgore odluke u proteklih dvadeset godina, i ovo simbolično paljenje sveća znači da će Zaječar polako nestati ako oni bukvalno još jedan dan ostanu na vlasti.

“Oni posle današnjeg dana kada nisu smeli i kada su pokazali kolike su kukavice zapravo, i nisu smeli da ispoštuju volju građana koja im je jasno stavljena do znanja na protestima letos”, poručio je Uglješa Đuričković

Goran Kalčević, predsednik Narodnog pokreta Srbije, istakao je da prema saznanjima kojima raspolažu interno istraživanje sprovedeno od strane Srpske napredne stranke pokazuje da Srpska napredna stranka najgore stoji u Nišu, Novom Sadu i Zaječaru.

“Jasno je zašto oni ne pristaju na vanredne lokalne izbore u ovim gradovima gde je nažalost i Zaječar, te oni ne smeju da izađu na izbore”, kazao je on.

“SNS vlast vratila Boška Ničića na mala vrata da i dalje uništava ovaj grad”: Simboličnim paljenjem sveća ispred Gradske uprave u Zaječaru opozicija poručila da je došao kraj vladavine Srpske napredne stranke 2
Foto: M. S. / Danas

Odbornik Dejan Krstić istakao je da aktuelni gradonačelnik Zaječara više od dvadeset godina uništava živote Zaječaraca, i da je u protekle dve decenije imao samo kratku pauzu u vreme Saša Mirkovića.

“U vreme Saše Mirkovića je možda bilo najgore, ali to je njegov čovek koga je on doveo ovde u Zaječar, koji se posle odvojio od njega. Posle je ova SNS vlast vratila Boška Ničića na mala vrata da i dalje uništava ovaj grad, a to uništenje je u doživelo u poslednje vreme svoj vrhunac”, poručio je Krstić.

Dragan Stamenković Montoja kazao je da su se prestavnici Ujedinjene opozicije Zaječara obratili međunarodnim institucijama, ali i centralama stranaka u Beogradu, što  nije dalo rezultate.

“SNS vlast vratila Boška Ničića na mala vrata da i dalje uništava ovaj grad”: Simboličnim paljenjem sveća ispred Gradske uprave u Zaječaru opozicija poručila da je došao kraj vladavine Srpske napredne stranke 3
Foto: M. S. / Danas

Podsećamo, predstavnici Ujedinjene opozicije Zaječara, zatražili su prošlog petka ostavku gradonačelnika Ničića, kao i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zaječaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari