Šoltes: Priznavanje genocida nije uslov ali se ne smeju ignorisati presude

Ostavite komentar


  1. Jučeranja oslobađaju presuda Nasera Orića (koji je čineći zločine nad Srbima koristio Srebrenicu kao zaštićenu zonu koju je na kraju napustio sa svojim dželatima a više hiljada svojih saboraca ostavio da ih stigne osveta za zločine koji su činili) je pokazala i dokazala da slični masovni zločini neće nikada biti procesuirani kao ovaj u Srebrenici.
    Ipak, sam Orić je pokazao i dokazao da kako se on ponašao prema četvorica Srba (navodno ih je ubio u borbi) tako su se vojnici RS ponašali prema vojnicima koji su pokušali proboj iz Srebrenice. Veliki broj tih vojnika protivničke bošnjačke vojske je desetak puta manji od onih streljanih od strane partizana u Blajburgu, ili po vojvođanskim salašima ili istrijanskim kraškim jamama a de ne govorim o osveti sovjeta po ruskim tundrama.

  2. Presude su same sebe diskvalifikovale i ignorisale?! U njih više niko ne veruje?! Osim, politikanata, naravno, koji mašu tim papirima nadajući se da će, kao na osnovu tapije, ostvariti neke svoje prljave političke ciljeve, koji nisu mogli biti ostvareni ratom. Nisu krivi oni koji ignorišu presude jer se radi o najširem narodnom nepoverenju, već su krivi kreatori suda /sem časnih izuzetaka, koji su bili odani pravnoj nauci/, već nalogodavci ovog suda kao i sudije koje su postupale po diktatima nalogodavaca. Braniti nekom da misli ovako, ili onako, je „kilav“ posao. Pokušaj prisile će samo još više ubediti narode na ovim prostorima da se radi o prljavoj političkoj igri u kome treba jedan narod satanizovati, da bi se „karte“ na ovoim prostorima ponovo mešale a „kečevi“ došli u ruke onih koji mešaju te karte. Koliko će glava još stradati u tu „čast“, te „kockare“ uopšte ne zanima. Što se mene tičle, zauvek ću misliti svojom glavom i slediti logiku, koliko i saznanja o dogadjajima koji su prošli i, ne daj Bože da se ikada više vrate.

  3. vučić nikad i nije bio za evropske vrednosti. On i vi ste se samo pretvarali da je vučić evropejac da bi obavio prljav posao na kosovu za vas. no i vođa se dosetio pa vas sad zeza i vrda a dozvolili ste mu da uništi opoziciju pa se sad slikajte sa njim.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.