Sombor: Naloženo povlačenje budžetskih sredstava u cilju održavanja likvidnosti 1Sombor, foto: wikipedia.org

Većnici su na sednici Gradskog veća grada Sombora usvojili predlog za utvrđivanje dinamike povlačenja budžetskih sredstava u poslednjem kvartalu tekuće godine, u cilju održavanja likvidnosti budžeta grada.

Kako navodi portal SOInfo, odlukom Gradskog veća obavezuju se budžetski korisnici da zaustave preuzimanje obaveza na ime odobrenih sredstava koja su im dodeljena Odlukom o budžetu grada i prvim rebalansom.

Kako je navedeno u zapisniku, konsolidovani račun trezora će vršiti prenose sredstava i ostala plaćanja prema dobavljačima sa računa Izvršenje budžeta grada i ostalih podračuna zaključno sa 9. decembrom.

„Tokom trideset minuta zasedanja, većnici su odlučili i o Predlogu za obezbeđivanje dodatnih finansijskih sredstava za pokrivanje putnih troškova zaposlenih u obrazovnim ustanovama. Tako je na ime toga, odobreno dodatnih 2.154.000 dinara za putne troškove u oktobru i novembru. Najveći iznos isplaćen je OŠ „Dositej Obradović” – 324 hiljade dinara“, navodi ovaj portal.

Takođe, Gradsko veće ovlastilo je gradonačelnika da zaključi aneks ugovora o obavljanju poslova zoohigijene za 2022. godinu. Vrednost ugovora zaključenog sa JKP „Čistoća”, iznosi 30 miliona dinara sa uračunatim PDV-om. Ovakva odluka je doneta nakon što je rešenje sa prethodne sednice stavljeno van snage.

Iz budžetske rezerve grada biće izdvojeno još tri miliona dinara. Čelnici grada doneli su odluku o preusmeravanju ovog iznosa na ime dodatnih sredstava za izgradnju hrama Svetog velikomučenika Kneza Lazara u Bezdanu.

Takođe, odlučeno je i o raspisivanju konkursa o postavljaju pravobranioca i dva zamenika u Pravobranilaštvu grada Sombora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari