Somborac: Đilas nek se čuva sad kad je Sandra Božić sve bliže atomskoj bombi

Sagovornici Danasa o Sandri Božić, članici Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost

Ostavite komentar


  1. Ko je Stefanovic da komentarise necije imenovanje ili ne? Iz udobne fortelje svog doma sve je lako. Nikada nije obavljao nista bitno u zivotu, tako da nije kompetentan.

  2. Deco moja, ne čudite se …
    Pa oni i ulaze u stranku da bi što više zahvatili !

  3. @Mira, evo ja nisam bio nikada politicar, obicna gradjanin zemlje Srbije i potpuno se slazem sa izjavom g. Stefanovica, a vama savetujem ako mozete da stavite prst na celo i malo razmislite o mogucim posledicama ukidanja moratorijuma na izgradnju nuklearne centrale, pa onda na kadrove koji treba da vode tu sklameriju (imate primer EPS kao najsveziji), pa koliko ce kostati izgradnja, koliko ce kostati kupovina goriva, pa koliko ce kostati skladistenje ostatka radiokativnog iskoriscenog koji je i dalje radioaktivna, na kraju ko ce tamo da radi kada mi nemamo takve strucnjake???? i kada stavite prst na celo sta vam pamet ako je na pravom mestu kaze. Ziveli

  4. Ne bih ja tu ubacivala Micu Grcica, mirisi na pecenje… al bih dodala ministarku Zoranu Mihajlovic i ministarku Jadranku Joksimovic, s tim da bi Maji postavila uslov da se ofarba u plavo ( sem boje kose, ima sve odlike „plavuse“).

  5. Pa koga će da stave kad je sve što stručno i kompetentno po definiciji daleeko od SNS redova.

  6. @Petar – glavno da vlast „nesto zna“. Svaki dan smo, na zalost, svedoci, njihove strucnosti, znanja i kompetentnosti. Da je vise onih koji misle svojom glavom, da su im prioriteti nesto drugo, a ne sitni udvoricki pokloni, da ne veruju laznim obecanjima, mozda bi nam danas bilo bolje…ovako, uzivajte u ‘zlatnom dobu’ koje vam je omogucila aktuelna vlast!

  7. Ja sam samo obican Srbin,prosecnog obrazovanja.I nemam lepo misljenje ni o Vucicu,ni o Djilasu….Generalno,smatram da treba da prodju godine,da dobijemo Srpske politicare.Ali do tada me plase ovi komentari.Cuj,necemo struju od uglja,pa necemo od vode,necemo A-centrale,necemo….Molim pametnjakovice da objasne sta hocemo.Pa da pocnemo nesto da radimo.

  8. Ja sam apsolutno za nuklearnu energiju, ali uz kontrolu stručnog kadra, a ne ovi Simpson Homeri sa vlasti. Jedan tipicni nuklearni reaktor ima output od 1GW energije, dovoljno za 750 000 domova. Za nas i vise nego dovoljno. Jedini problem je nuklearni otpad koji bismo morali, verovatno, da placamo drugim drzavama da ga odlazu.

  9. Nisu one imenovane u te (potpuno nepotrebne institucije) što se kao nešto razumeju u nuklearke, ili slično – one su tu da se pravdaju pare, koje muzu od države! To je bar svima jasno.

  10. Što se plašite kada ćete od aprila 22. vi biti na vlasti i sve dovesti u red uvođenjem kriznih štabova u svakoj firmi. U tome bar imate iskustva a rezultate smo dobro upamtili.

  11. Nemojte samo Grčića u to telo, jeste da čovek ostaje bez posla od januara al’ nekako je ipak opasno!

  12. Zanima me da li „petre“, „mire“ , „boškovi“ imaju sosptvene mozgove kojima misle? Ako imaju, onda mogu da shvate da li je nešto dobro ili nije. I da ono što nije dobro, treba promeniti. Jednostavno je! Ljudi smo, imamo mozgove, da mislimo, nismo ovce kojima trebaju čobani da ih sateruju na livade i u torove.

  13. Nuklearne elektrane su načistiji, najisplativiji i najbolji oblik proizvodnje energije. Makar u ovom tranzicionom periodu, dok tehnologija proizvodnje iz obnovljivih izvora ne postane stabilnija, efikasnija i rentabilnija. A u budućnosti dolaze reaktori koji ne koriste uranijum kao gorivo.
    Međutim, kad pročitaš ovako nešto, normalan čovek ne može da kaže ništa drugo osim ne, ne i ne! Sandra!? Maja!? Pa to se neko šali, mora je njuz net. Pa makar nešto od to malo fizičara što nisu pobegli iz Vinče da su postavili za nadzor. Je l negde piše da u ovakvim odborima moraju da budu isključivo političari? I to oni sa najmanjim IQ?
    Još ovi što brane Božićku u komentarima, i pozivaju se na ‘stručnost’ i ‘iskustvo’!? Ma ne, nema nama pomoći. A i ovaj manevar je samo za zamajavanje naroda, kao i obično….

  14. Samo neka se pobrine da napravimo nuklearnu bombu, da nas NATOniko više ne može driblati.

  15. Ne igra Vučić nikakvu sprdačinu sa granjanima jer sa ovim kadrovima uskoro će na dnevnom redu Skupštine biti izjašnjavanje o prvoj nuklearnoj centrali u Srbiji.
    Za pare se nećemo brinuti ,imamo ih k’o blata,jer je Labus izjavio da su „šinjeldžije“ opljačkali Srbiju za pola BILIJARDE DOLARA. (on je sekao tortu sa 66,66%otpisa dugova kod poverilaca Pariskog kluba/.
    Sa tim parama će kupiti sva javna preduzeća,struju puteve,šume elektrane vode vazduh…….,Živeli.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.