Somborac: Đilas nek se čuva sad kad je Sandra Božić sve bliže atomskoj bombi 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Pitali smo sagovornike Danasa kako komentarišu to što je funkcionerka SNS Sandra Božić imenovana za člana Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, na čijem je čelu Maja Gojković, ministarka kulture.

Marko Dražić, iz Njuz.net-a za Danas kaže da ovde treba pohvaliti državu, koja je imala sluha da čuje sve one vapaje ljudi “pa neće valjda Maja Gojković da nas štiti od nuklearne katastrofe”, pa su odlučili da uz nju dodaju i Sandru Božić.

– Ovo je dobra taktika, ako bi se sutra i desila neka nuklearna katastrofa, gospođa Božić bi joj u svom maniru konstantno upadala u reč i ona ništa ne bi uspela da uradi – ukazuje Dražić.

A karikaturistu Marka Somborca to inspiriše da uradi atomski s leva i da nađe najbliži bunker u slučaju nekog novog stranačkog Černobilja, u slučaju da doguramo i do nuklearnih centrala, ne nužno zbog nje, nego zbog generalne prakse SNS kadrovanja.

– Mada preživeli smo i Maju Gojković na sličnoj poziciji, valjda ćemo i nju, a Đilas nek se čuva sad kad je gđa Božić sve bliže atomskoj bombi – kaže Somborac.

Dok novinar Nenad Kulačin navodi da je Srbija na dobrom putu da dobije nuklearni trijumvirat.

– Na čelu tog Odbora je već Maja Gojković. Krupnim koracima ka njoj hrli “novogodišnja jelka”, u vidu Sandre Božić, a posle Nove godine, bože zdravlja, pridružiće im se i čovek “USB” Mića Grčić, posle uspešno obavljene misije u EPS-u. “Novogodišnja jelka” će na taj način dati puni doprinos razvoju prve srpske ultra-sega-mega-mini-turbo nuklearne pečenjare, odnosno elektrane – smatra on.

Kako dodaje, Srbija će ovim fenomenalnim kadrovskim rešenjima dobiti “tri u jedan”, triling vrhunskih intelektualaca i poznavalaca nuklearne energije na jednom mestu, čime će sudbina Srbije u narednom periodu bukvalno da bude zakucana.

A zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović podseća da je ovo imenovanje najbolja naprednjačka tradicija da na tako važna i bezbednosno osetljiva mesta isključivo postavljaju lokalne a nestručne ljude, sumnivih kvalifikacija.

– Njima je jedino bitno da su lojalni vođi. Neodoljivo me to imenovanje podseća na onu izreku iz fima: “Ne bojte se, puška je zakočena”. U svakom slučaju Božićkino postavljenje je za zabrinutost i sva je sreća što naprednjaci neće stići da ulaze u projekte izgradnje nuklearki, pošto će ih uskoro narod oterati sa vlasti. Sve drugo bi, plašim se, bilo opasno po ovu zemlju i naše ukupno zdravlje i bezbednost – zaključuje Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari