Šotra: Nenad je dobar glumac i za njega ću uvek imati ulogu 1Foto: FoNet/ Predsedništvo Srbije

„Proteklih četvrt veka sam u svim podelama, ulogu poveravao Nenadu Jezdiću, jer je on dobar glumac. Za njega ću i ubuduće imati uloge i prema tome nisu tačne tvrdnje naprednjačkih medija da protiv Jezdića vodim kampanju i zivkam okolo kolege reditelje da mu ne daju ulogu u serijama i filmovima“, kaže za Danas reditelj Zdravko Šotra.

On kaže da se čuo sa Nenadom Jezdićem i da je njegov stav da ako ima nekome nešto da kaže to učini lično „u brk“, ma kako to bilo prijatno ili neprijatno. Na pitanje šta je rekao Jezdiću, Šotra odgovara da je imao samo kratak komentar .

„Kad bi me neko pitao da li bih mu savetovao da se pojavljuje na onakvim manifestacijama kao što je to bilo prilikom otvaranja auto-puta, tipično severnokorejske šestočasovne promocije jednog čoveka, imao bih šta da kažem. Ali nije tačno da sam za to da se Jezdiću koji je dobar glumac ne daju uloge . Ja tražim isključivo dobrog glumca i kod mene nema takvih ograda. U vreme najljućeg nacionalizma devedesetih godina uzimao sam glumce Hrvate, Slovence, Bošnjake“, ističe Šotra za Danas.

Provladini mediji proteklih dana pisali su da je Šotra započeo „najprljaviju kampanju protiv glumca Nenada Jezdića samo zato što je prihvatio poziv države Srbije da na ceremoniji otvaranja auto-puta „Miloš Veliki“, u kostimu knjaza Miloša Obrenovića, dočeka delegaciju predvođenu predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tom prilikom odrecituje delove monodrame „Miloš Obrenović“ Milovana Vitezovića“.

Informer je, primera radi, pisao, kako je Šotra, među glumcima i rediteljima raširio priču kako se Jezdić „prodao“ aktuelnoj vlasti, kako ga zbog toga treba ignorisati i kako mu više ne treba nuditi uloge u serijama i filmovima, i to samo zato što je prihvatio poziv države, da kao glumac, učestvuje na jednoj zvaničnoj ceremoniji. A kako je navedeno, „takav neprimeren gest čuvenog srpskog reditelja mogao bi da deluje potpuno neobjašnjivo da Šotra pre samo nekoliko dana sa United mediom tajkuna Dragana Šolaka nije potpisao ekskluzivni ugovor o snimanju serije o kralju Aleksandru Karađorđeviću koja će se prikazivati na televiziji Nova S“.

Informer konstatuje da se „dakle upravo Šotra „prodao“ Šolaku i njegovom kompanjonu Draganu Đilasu, pa pljujući Jezdića odrađuje stavke iz ugovora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari