Sporazum sa vlašću: Dveri i DJB potpisali, ali nisu sasvim zadovoljni

Opozicija koja je pregovarala u međustranačkom dijalogu bez stranaca prihvatila dokument za unapređenje izbornih uslova

Ostavite komentar


  1. Najbolje da se svi zajedno utopite u SNS, jer ste dali legitimnost Aleksandru Vučiću za sav haos koji je napravio u Srbiji.

  2. izborni zakon je neustavan,pa je tkz.sporazum trla baba lan. pol.stranke prekrsile su Ustav RS cl.2 stav 1 & 2; cl.52 stav1&2. Ustav ne poznaje politicku stranku kao izbornu kategoriju,vec suverenost i mandat pripada gradaninu, sto je ustavni sud vec potvrdio.gradani neposredno biraju svoje predstavnike,i kandidju se ako zele.predlozi interesnih grupa, skupljanje potpisa, 1000 prosecnih plata u privredi,za predsednicke kandidate,finansiranje stranaka iz budeta,nije prosao javnu raspravu ,pa su navedeni zakoni deo ozakonjenog ali neustavnog kriminala,kao i zloupotrebe sluzbenog polozaja od strane lidera stranaka,koji su svesno povredili Ustav cl.2 i oteli gradanima suverenit, slobodan izbor,slobodnu kandidaturu i neposredan izbor predstavnika vlasti.svaka opstina u srbiji treba da ima poslanika u skupstini.98 opstina srbije nema poslanika.baza poslanika je opstina,a ne stranka,ali kao gradanin clan stranke se moze kandidovati ako zeli.koje gradane srbije predstavljaju poslanici poreklom iz hrvatske ,bosne,montenegro……po konvenciji iz montevidea oni ne mogu biti drzavnici ni poslanici,ali se mogu kandidovati do gradonacelnika.zbog navedenog podnecu ustavnom sudu da preispta ustavnost izbornog zakona,a predse-dniku skupstine da otvoru gradansku javnu raspravu o izborima u srbiji u skladu sa Ustavom cl2 & cl 52 jer su gradanima nasilno oteta prava izbora zajamcena Ustavom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.