SPP isključila odbornika zbog podrške SDA Sandžaka u Tutinu 1Usame Zukorlić/Foto: SPP

Predsedništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jašara Balića odbornika u tutinskoj skupštini, zbog davanja podrške novoformiranoj većini na čelu sa SDA Sandžaka.

U obrazloženju odluke navedeno je da je Balić prekršio partijske normativne akte i „izdaje principa, jer je bez saglasnosti stranke oborio vlast na čelu sa Bajrom Gegićem i obezbedio većinu koju predvodi SDA Sandžaka“, ali i zbog formiranja paralelne liste za lokalne izbore u Tutinu.

Balić i Ljutvija Balkana, sada bivši članovi SPP, pre desetak dana napravili su koaliciju sa SDA i, toj partiji, posle dva meseca, omogućili da se vrati na vlast.

Početkom ove godine, deset odbornika SPP u lokalnoj skupštini, podeljenih u dve frakcije, sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP), Grupom građana „Tutin na prvom mestu“ Bajra Gegića i po jednim samostalnim i odbornikom SNS, formirali vlast u Tutinu, a SDA, posle dvadeset osam godina vladanja, oerali u opoziciju.

SPP je tada, zbog kršenja stranačke discipline, iz svojih redova isključila viskoke funkcionere Zaima Redžepovića i Ljutviju Balkana. Balkanova frakcija se brzo raspala i tri odbornika su se vratila pod okrilje SPP, a odbornici okupljeni oko Redžepovića nastavili su delovanje u novoj skupštinskoj većini.

Rukovodstvo SPP potvrdilo je liste za lokalne izbore u Sjenici, Tutinu i Bujanovcu.

U Sjenici će lista SPP, bina pod rednim brojem dva „Amanet muftijin, Predsjednik Munib – Usame Zukorlić“ i u Tutni su pod rednim brojem dva pod nazivom „Amanet muftijin – Za ponosni Tutin – Usame Zukorlić“ i u Bujanovcu će na izborima učestvovati pod nazivom „SPP – Da smo svi jednaki Romi – Kažite DA“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari