Srpska napredna stranka i zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić reagovali su na intervju Bojana Pajtića objavljen prekjuče u Danasu pod naslovom „Najkasnije 2017. Srbija će biti slobodna zemlja“. SNS u pisanom saopštenju poručujePajtiću da će građani imati priliku 24. aprila da izaberu put kojim će dobiti pravednu i slobodnu Vojvodinu umesto dosadašnje bahate vlasti.


Složićemo se sa Pajtićem, DS duguje 16 godina normalnog života svim građanima, koji su verovali u demokratsku i pristojnu državu, „a od Pajtića, Elezovića, Ješića, Vrebalova, Petrovića, Vasina, Milovića, Kene, Božovića“ dobili su prazne džepove, navodi se u saopštenju SNS.

Ta stranka zatražila je od Pajtića da odgovori zašto je promenio naziv Fonda za subvencionisanje pogona novih tehnologija u garancijski fond, zašto je zaposlio Olivera Dulića van konkursa u Kliničkom centru Vojvodine, kako i zašto je najplodniju vojvođansku zemlju poklonio Darku Šariću i kada će da vrati sve pare koje je opljačkao.

Aleksandar Antić pak u pisanoj izjavi ocenjuje da je Pajtićeva kritika rada Vlade na sprečavanju poplava licemerna i nepoštena. „Tačno je da je u borbi protiv poplava bolje i jeftinije delovati preventivno nego sanirati posledice, ali o tome je Pajtić i njegovi iz DS-a trebalo da govore tokom dugih godina kada su bili na vlasti i kada gotovo ništa na preventivi nije učinjeno i zbog čega su, dobrim delom, poplave pre dve godine i ove sada bile ovako razorne“, kaže Antić. Dodaje da je ova vlada u prethodne dve godine uložila više od sto miliona evra u sanaciju kanala, u vodoprivredne objekte, u jačanje i gradnju infrastrukture i to uz svesrdnu pomoć i podršku EU, međunarodnih finansijskih organizacija, zemalja širom sveta, od kojih je dobila samo reči pohvale i izraze poverenja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari