SPS Valjevo: Voda nije poskupela 32 nego čak 75 posto 1Foto: Đorđe Đoković

Šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva Đorđe Pavlović, u saopštenju za javnost, navodi da su usluge JKP Vodovod umesto, kako je bilo najavljeno, 32 posto povećane za čak 75 odsto, piše portal Kolubarske.rs.

Prema rečima Pavlovića, direktor JKP „Vodovod-Valjevo”, Ivan Filipović je izgleda u potpunosti izgubio svaki osećaj za solidarnost i empatiju!

– Od najavljenih 32 posto poskupljenja građani Valjeva su dobili za preko 75 posto uvećan račun za vodu u odnosu na prethodni mesec. Tako je račun za četvoročlanu porodicu sa 1.393 dinara uvećan na 2.218 dinara za jul, a prosečan račun od 500 dinara dogurao je na svih 875 dinara. To je tih 32 posto, Ivane Filipoviću! Bravo, ekspertu!, navodi u saopštenju Pavlović.

On dodaje:

– To je ta sjajna, snažna i vizionarska politika gradonačelnika Lazara Gojkovića i direktora Vodovoda Ivana Filipovića, a sve za bolje Valjevo. Direktor Filipović održava „stabilnost” poslovanja tako što poveća cenu usluga i sve unutrašnje slabosti i nesposobnost poslovođenja prebaci na teret građana, prenose Kolubarske.

SPS Valjevo: Voda nije poskupela 32 nego čak 75 posto 2
Đorđe Pavlović Foto: Đorđe Đoković

Pavlović smatra da umesto da otpusti parazite sa kupljenim diplomama privatnih fakulteta (ili nikakvim), koje su ubrizgali članskim kartama, a koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga, već su samo trošak, direktor Vodovoda Ivan Filipović, povećava cenu vode, isterujući od građana i to malo novca što im je preostalo.

– Ta nije valjda da toliko potcenjujete građane Valjeva da mislite da o poskupljenju vode oni ne mogu imati svoje mišljenje. Zaboravili ste da JKP „Vodovod-Valjevo” pripada Valjevcima, a ne Direktoru Vodovoda i njegovim nadređenima – navodi u saopštenju za javnost šef odborničke grupe SPS-JS.

Po njegovom mišljenju postoje načini za oporavak preduzeća, a to je već i ranije predlagao:

– Pretresite platne spiskove za početak i obelodanite sve parazite

– Zakonski naplatite svim učesnicima i saučesnicima u urušavanju Vodovoda

– Pretresite neplaćene račune pojedinaca kojima se ignorišu milionski dugovi

– Reorganizujte i preusmerite višak neradnika

– Smanjiti plate na minimalac, počev od direktora, za koga još uvek nisam dobio informaciju o njegovom školovanju

Tek onda, po Pavlovićevim rečima Vodovod može da podigne cene.

– Isuviše ste se kompromitovali. Izgleda da goli život i opstanak građana za Ivana Filipovića nisu u opisu nacionalnih interesa – zaključuje u saopštenju za javnost šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović, ističe on a prenose Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.