U Štrpcu više nema blokada saobraćaja, postignut dogovor Srba sa EULEX-om i KP 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Srbi koji su blokirali saobraćaj u selu Gotovuša, opština Štrpce, nakon ranjavanja dečaka i mladića srpske nacionalnosti u tom selu, povukli su se nešto iza 23 časa, nakon dogovara o pojačanoj bezbednosti sa pripadnicima KFOR-a i Kosovske policije, a i pored prvobitnog odupiranja i Srbi s blokade kod Brezovice, takođe u Štrpcu, su se povukli i pustili saobraćaj.

Za utorak je, kako je za Euronews Srbija rekao jedan od učesnika protesta, zakazan novi sastanak sa pripadnicima Kfora i kosovske policije, kada će biti utanačene detaljne informacije za naredni period.

Srbi koji su na blokadi u Brezovici nisu želeli da se povuku i pored ponude Kosovske policije i KFOR-a da će se postaviti punktovi radi bezbednosti, saznaje Danas. Tako da je saobraćaj iz pravca Prizrena bio blokiran sve do ponoći.

Negde oko ponoći Srbi su se povukli i sa ove blokade, a sa njima je postignut identičan dogovor.

Kako nam kažu sagovornici koji se nalaze na licu mesta na terenu je bio komandir stanice Kosovske policije, a građani su spekulisali da su specijalni pripadnici Kosovske policije u selu Drajkovce, te da je u planu njihovo upadanje ako se Srbi sami ne povuku.

Među okupljenima je bio i Cvetko Veljković, poslanik u Skupštini Kosova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari