Srbija, Austrija i Mađarska jačaju borbu protiv migracija 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Mađarske i Austrije danas su u Beču potpisali Memorandum o razumevanju o jačanju trilateralne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija.

Na trećem trilateralnom samitu posvećenom borbi protiv nelegalnih migracija, Memorandum su potpisali ministri unutrašnjih poslova Srbije i Austrije, Bratislav Gašić i Gerhard Karner, i zamenik ministra unutrašnjih poslova Mađarske Bence Retvari, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Potpisivanje Memoranduma će dodatno unaprediti saradnju tri zemlje u očuvanju bezbednosti granica, suzbijanju iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi, navodi se.

Dodaje se da Memorandum predviđa intenziviranje aktivnosti policija država potpisnica i da će omogućiti uključivanje drugih zemalja pogođenih iregularnim migracijama.

U okviru samita austrijskog kancelara Karla Nehamera, mađarskog premijera Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, održan je i sastanak ministara spoljnih i unutrašnjih poslova tri zemlje na kojem je Srbija, kako se navodi, pohvaljena za postignute rezultate u borbi protiv iregularnih migracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari