Srbija će biti izložena novim pritiscima za pristup NATO nakon prijema Švedske i Finske

Ostavite komentar


  1. Није НАТО једини војни савез на свету. Можда Срби желе у неки други, ал их нико не пита. Вучић сам одлучује. Може како хоће, ал неће моћи докле хоће – старо је правило.

  2. Srbiji je mesto u NATO-u, tim pre, što su sve zemlje oko nas članice NATO-a. Srbiju / i Crnu Goru/, jeste NATO bombardovao, ali treba imati u vidu, da je to posledica sulude politike Slobodana Miloševića.

  3. Natoljubi na aparatima, ne mogu ni Finci ni Šveđani da priđu alijansi, kamo li država koja zvanično ne postoji, a tek BiH i Srbija.

  4. Okruzeni smo sa Nato. Ne mozemo van njega. Ko jos uvek lamentira nad Nato agresijom, taj zivi u proslosti. Ako gledamo sa kim smo sve bili u sukobu tokom isorije, sa nikim zivim ne bi saradjivali.

  5. Moram da vas sve razočaram: nema promil šanse da Srbija postane deo NATO, bar ne u nekoj doglednoj budućnosti od 10-20 godina. Većina članica bi to odbila iz cuga, čak i kad bi naša vlast podnela molbu. Nas tamo ne vide kao evropski narod i niko ne bi rizikovao svoju bezbednost ovakvoj zemlji i ovakvom narodu.

  6. Sam sastanak sa NATOom je dovoljni velika sramota za SRBE ,niko nas toliko nije obrukao i potcenio kao sto je to uradio vucic!!!!
    Ja nisam cuo da se NATO nikada bar izvinio SRBIMA za zrtve i stetu!!!!

  7. @lenstina

    Pozdravili te Ljotić, Nedić i ostale pristalice „realnog stanja na terenu“. I tada je Jugoslavija bila okružena trojnom paktom skroz.

  8. Ja sam za to da pristupimo ‘nato’. Sve organizacije ciji smo bili clanovi su propale.

  9. Ni Švajcarska, ni Austrija nisu i neće biti u NATO. Tako i Srbija mirno može da ostane vojno neutralna. Evropi trebaju i neutralne države.

  10. Pa polako i na stranicama danasa dolazimo do toga da NATO nije organizacija u koju se dobrovoljno ulazi. Ako je tako a izgleda da jeste recite nam da znamo to. Pa cemo birati ili novi 27 mart ili NATO

  11. Okruženi smo NATO članicama, ali smo, za razliku od njih, bezatomska zona. Ulaskom u NATO, u slučaju odluke SAD da upotrebi taktičko atomsko oružje, postali bismo idealna teritorija u Evropi za kolateralnu štetu.

  12. Ako je “nakon prijema Švedske i Finske” nema razloga za brigu. Neće biti primljene u dogledno vreme.

  13. Necemo mi gradani nista na silu,to je neprihvatljivo,pa nismo bez mozga???

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.