"Srbija nastavlja sa svojim igrama": Kosovski ministar Svečlja o puštanju trojice policajaca da se brane sa slobode 1Foto: Kosovo Online/YouTube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja danas je, reagujući na oslobađanje iz pritvora trojice uhapšenih kosovskih policajaca, izjavio da „Srbija nastavlja sa svojim igrama“ i da će nastaviti da policajce progoni na slobodi, pošto je protivnjih potvrđena optužnica, javljaju prištinski mediji.

„Srbija nastavlja sa svojim igrama“, citira Svečlju prištinski portal Reporteri, navodeći njegovu ocenu da je puštanje trojice policajca na slobodu „dobra vest“, ali da će Srbija „njihov progon nastaviti na slobodi“.

„Potvrđivanje optužnice i puštanje na slobodu u redovnom postupku nastavak je nastojanja Srbije da prikrije policijsko-vojnu agresiju na teritoriji Republike Kosova“, naveo je Svečlja.

On insistitra da su kosovski policajci su bili na službenoj dužnosti, na teritoriji Kosova, i da Srbija treba da snosi odgovornost za narušavanje teritorijalnog integriteta Republike Kosovo, prenosi portal Reporteri.

„Naši policajci su bili na službenoj dužnosti, na teritoriji Republike i obavljali svoju dužnost u odbrani integriteta, suvereniteta zemlje i borbi protiv šverca. Treba ih bezuslovno pustiti, a Srbija odgovarati za kršenje teritorijalnog integriteta Republike Kosovo“, rekao je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Sud u Kraljevu danas je potvrdio optužnicu protiv trojice kosovskih policajca ua nezakonito posedovanje i nošenje oružja i doneo rešenje o ukidanju pritvora posle kojeg su pušteni da se brane sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari