Hadži Nenad Maričić na protestu "Srbija protiv nasilja": Nećemo rat, sukobe i mržnju 1Arhivska slika Foto Marija Mlađen/ATAImages

Na današnjem petom po redu protestu Srbija protiv nasilja na samom početku obratio se Nenad Maričić.

„Okupili smo se baš danas, 3. juna. Tačno pre mesec dana Srbija je stala. Pre tačno mesec dana, i svega 2 dana nakon toga nepravedno su prekinuti dečiji snovi koji nikad neće biti ostvareni. Svi smo delili strah tugu i bes. Pitali smo se kako dalje, rekao je Maričić.

On je naveo da 30 dana kasnije mislimo na roditelje koji us izgubili svoje najmili. Decu koja su izgubila drugare, nastavnike koji su izgubili učenike. Mislimo na njih i nisu sami.

„Znamo da nevine žrtve ne smeju biti uzaludne i da nasilje ne sme biti nekažnjeno. Dok budemo hodali ovim ulicama nosićemo nadu da će se deca osećati sigurno u školama i da će imati fer šansu da ostvare svoje snove. Nadu da ćemo pronaći snage da izgradimo bolje društvo koje će da kazni nepravdu i nasilje a da nagradi najbolje među nama. Društvo u kome nema nedodirljiv moćnika. Društvo koje će se temeljiti na empatiji i solidarnosti, rekao je Hadži Nenad Maričić.

„Ne možemo i nećemo da zaboravimo građane Srbije ostavljene na milost i nemilost na Kosovu i Metohiji. Zato što naši sunarodnici zalužuju da ih sopstvena država zaštiti. Deca na KiM zaslužuju bezrižno detinjstvo. Nećemo rat, nećemo sukobe i mrznju, istakao je glumac.

Kako je rekao, nećemo da zaboravimo Momčilo Vučkovića koji je ušao u autobus koji je vozio na miting Srbija nade a koji ga je odvezao u smrt. Zar je miting važniji od ljudskog života.

„Nakon dana dana u komi Momčilo nas je napustio. Bio je samo jedan od nas. Domar koji je radio za samo 20.000 dinara. zaslužio je bolje. Nepravda nanetom jednom od nas je nepravda načinjena svima. Zato nećemo odustati.

Zaljučio je Nenad Maričićzahvalivši se kolagama glumcima koji su podržali protest Strbija protiv nasilja.

Nakon njegovog govora usledila je tišina koju je ispratilo 18 udaraca za svaki izgubljeni život.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari