Srđan Milivojević (DS): Za poništavanje izbora, nema potrebe za konsultacijama sa predsednikom Srbije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da „ne vidi potrebu“ da se bilo ko odazove pozivu predsednika Srbije Aleksandar Vučić na konsultacije o budućem premijeru, na osnovu rezultata decembarskih izbora.

„Ne vidim potrebu da bilo ko ide na konsultacije kod Vučića, DS zahteva poništavanje izbora za koje i on zna da su pokradeni“, rekao je Milivojević agenciji Beta.

Predsednik Srbije sutra počinje konsultacije o kandidatu za budućeg premijera, na osnovu rezultata izbora održanih 17. decembra.

Kabinet predsednika Srbije je danas saopštio da je Vučić pozvao na konsultacije o kandidatu za predsednika vlade listu „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“.

Na konsultacije je prvo pozvana lista koju predvodi Kamberi i okupljanja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Predsednik Srbije, inače, posle svakog izbornog ciklusa, na konsultacije poziva predstavnike lista koje su postale parlamentarne, odnosno imaju narodne poslanike.

Milivojević, čiji DS je deo koalicije „Srbija protiv nasilja“ je izbore održane 17. decembra prošle godine nazvao „igrokazom“, te ukazao i na rezoluciju Evropskog parlamenta o tome.

Inače, Evropski parlament rezolucijom usvojenom 8. februara poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

„Niko ne želi Srbiju koja počiva na pokradenim izborima, to ne žele ni građani Srbije ni EU i zato bi odlazak na kosultacije… predstavaljao akt ruganja gradjanima koji traže poništavanje izbora i kažnjavanje aktera izborne krađe“, kazao je Mlivojević.

Prema njegovim rečina, odlazak na konulstacije bi dalo legitimet „organizatorima krađe“ i omogućilo im da odrede i pravila „nekih novih kvazi izbora“.

Vlast je ranije odbacivala sve navode o izbornoj krađi tvrdeći da opozcija time traži alibi za izborni neuspeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari