Srđan Milivojevićfoto FoNet Ana Paunkovic

Narodni poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević podsetio je danas da je prošlo šest godina kako je emitovan spot koji je inspirisao ubice lidera Građanske inicijative SDP i najznačajnijeg političkog predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji Olivera Ivanovića i da se i dalje ne zna ko je autor i naručilac spota.

Prošlo je šest godina kako je emitovan jedan od najsramotnijih propagandnih uradaka Vučićeve medijske mašinerije, spot koji je inspirisao ubice Olivera Ivanovića i taj propagandni uradak je rezultirao političkim ubistvom Ivanovića posle najprljavije četvoromesečne kampanje, a ovaj zločin nije dobio svoj sudski epilog, naveo je Milivojević u pisanoj izjavi.

On je ukazao da građani Srbije nemaju odgovor ni na više puta postavljeno pitanje u Narodnoj skupštini šta su do sada uradili nadležni organi u vezi sa ubistvom Ivanovića, kao i ko je naručilac i autor sramotnog spota koji je emitovan na TV Pink i TV Most oktobra 2017, u kom je Oliver Ivanović označen kao nepošten čovek i izdajnik.

„Javnost zahteva i odgovor na pitanje ko je u taj sramotni spot dodao deo u kom se pokazuje razlivanje krvi po ekranu i snajperski nišan“, naveo je Milivojević, podsetivši da je prvih dana po prikazivanju, taj spot potpisivala Srpska lista, ali kako je ta „podmukla kampanja ubrzano krenula da se kreće u pravcu izvršenja postavljenog cilja, ovaj potpis je volšebno nestao“.

Milivojević je podsetio građane Srbije da su poslanici DS odmah po konstituisanju Narodne skupštine zahtevali da se povodom ubistva Ivanovića formira Anketni odbor, ali da poslanici Srpske napredne stranke nisu podržali tu inicijativu.

„U Srbiji su vlast uzurpirali isti oni politički činioci koji su vršili vlast i u vreme ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, a ta ubistva su medijski najavljivana na isti način kao ubistvo Ivanovića“, kazao je Milivojević i pozvao građane da 17. decembra glasanjem za listu „Srbija protiv nasilja“ zajedno stvorimo uslove za kažnjavanje inspiratora i počinioca tog političkog ubistva i puno namirenje pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari