Aleksandar Ivanović: Spot o Oliveru naručila je Srpska lista i nema potrebe da Mitrović to proverava 1foto EPA-EFE/Đorđe Savić

“Nema potrebe da gospodin Željko Mitrović gubi vreme na provere ko je platio spot protiv Olivera Ivanovića. Taj gnusni spot je naručila Srpska lista, ekspozitura Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji, a to da li su mu platili ili je on besplatno na svojoj televiziji satanizovao Olivera, nas stvarno ne zanima”, kaže za Danas Aleksandar Ivanović , bratanac ubijenog Olivera Ivanovića , komentarišući izjavu vlasnika Pinka da će proveriti ko je iznajmio termin za emitovanje “jezivog spota “ o Oliveru.

Ivanović kaže da u svakom slučaju to ne bi smelo da se dešava u normalnoj državi, jer je kreiranje takve atmosfere jako opasno i videli smo kako se to završilo u Oliverovom slučaju. Zato je, kaže, važno da se to više nikada ne ponovi.

“Taj spot je problematičan na mnogo nivoa! On je bio samo deo gnusne kampanje koja je vođena protiv Olivera tih dana, i posebno brine to što su u tome učestvovali ministri iz Vlade Republike Srbije. Dakle, dok se na Pinku besomučno vrti spot od jutru do uveče u kome se Oliver dehumanizuje, u drugim terminima predstavnici Vlade kažu da je glas za Olivera glas porotiv interesa Srbije, i pozivaju da se glasa za njihove stranačke kolege, za Srpsku listu”, kaže Ivanović.

Dodaje da svi znamo kako se cela ta golgota koju je Oliver prolazio završila, da ga je neko na kraju ubio sa leđa.

“Istina je da Oliver nikada ništa nije radio što bi se kosilo sa interesima Srbije i građana koji žive na prostoru Kosova i Metohije! To je sa ove vremenske distance vrlo jasno, sada svi znaju ko je bio i kako je živeo Oliver. Mišljenje koje ljudi širom Srbije i celog regiona imaju o njemu samo služi na čast mojoj porodici, i mi se time ponosimo”, napominje Oliverov bratanac.

Ističe i da je Oliver bio čovek koji je mislio svojom glavom, glasno iznosio svoje stavove i uvek ih je branio argumentima.

“On nije bio čovek koga ste mogli da uplašite, “kupite” ili navijete iz Beograda ili nekog drugog centra da peva kako se naredi”, poručuje sagovornik Danasa.

Mitrović je tokom večerašnjeg TV duela na RTV-u rekao i da će „proveriti ko je iznajmio termin“ za jeziv spot o Oliveru Ivanoviću, a koji je prikazan na TV Pink pre nego što je u Ivanović ubijen na Kosovu.

Nakon što je voditeljka Ljubica Gojgić u emisiji Pravi ugao pročitala citate iz sramnog spota koji je pre nekoliko godina prikazan na TV Pink, Mitrović ju je upitao da li gleda američke kampanje?

“Negativne kampanje nisu zakonom zabranjene… Mogu da pogledam, niko mi nije postavio to pitanje… Proveriću ko je platio spot“, odgovorio je Mitrović na pitanja voditeljke o spotu i tome ko ga je platio..

Savo Manojlović iz Kreni-promeni istakao je nakon ove Mitrovićeve izjave da pomenuti spot nije prikazan u reklamnom programu, već informativnom. Mitrović je na to odgovorio kako oni u okviru informativnog programa imaju reklamni blok.

„To nije bilo naznačeno kao reklama“, rekao je Manojlović.

„Možda je greška, ako nije bilo naznačeno“, dodao je Mitrović.

Savo Manojlović je tokom emisije naveo da Željko Mitrović može da ima politička uverenja kakva god hoće, ali je dodao da je TV Pink „crtala metu na čelu“ ubijenog Olivera Ivanovića.

„Meni je stvarno žao, meni je ljudski žao Vas kao čoveka zbog ovoga što radite. Gospodinu Mitroviću je neko omogućio da se ponaša ovako. U Srbiji ne postoji zakon, on je kao onaj lik u ‘Balkan ekspresu’ koji za svaki režim donosi rakiju“, rekao je Manojlović, na šta mu je vlasnik Pinka odgovorio da je jedino bio dobar sa Zoranom Đinđićem i da ga je voleo.

„Deset hiljada objava na Tviteru je negativno o meni, trebalo je 100 puta da budem ubijen. Koliko Vučić ima objava na vašim medijima gde ja satanizovan? Si ti retardiran, ili se samo praviš… On (Manojlović) je retardiran“, rekao je Mitrović i negirao da je spot bio razlog za ubistvo Ivanovića.

Manojlović je podsetio i na kampanju koja je vođena protiv novinarke iz Crne Gore Vanje Ćalović.

„U Crnoj Gori ste najhrabriju ženu Vanju Ćalović u dogovoru sa Bebom Popovićem i Milom Đukanovićem proganjali i montirali snimke. Ja Vas iskreno žalim i ja sam ubeđen da i Vi duboko u sebi žalite sebe. Nikada više u Srbiji ne sme da se dešava ono što se dešavalo Oliveru Ivanoviću i Vanji Ćalović. Ne želim da se bilo kome to desi, pa ni Vama“, rekao je Manojlović, a Mitrović je upitao “da li je to ona što opšti sa psom“.

„Vi lično možete biti moralna prostitutka, ali ne možete javnu frekvenciju da pretvarate u javnu kuću“, poručio je loder Kreni Promeni tokom duela sa vlasnikom Pinka u emisiji Pravi ugao, Ljubice Gojgić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.