Srđan Milivojević o napadima na Danas: Vulinovo saopštenje ruganje istini i dodvoravanje za ministarsko mesto 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

„Nadam se da će delovi saopštenja ministra Vulina i tvrdnje da su ugledne dnevne novine Danas ugrozile bezbednost Aleksandra Vučića, predsednika Srpske napredne stranke, time što su navodno objavile njegovu opštepoznatu adresu, u bliskoj budućnosti svakako biti jedna zanimljiva vežba studenata Medicinskog fakulteta na katedri za psihijatriju“, rekao je Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, povodom napada ministra Aleksandra Vulina na list Danas.

Povod za napade je to što je list Danas pisao o tome da je pravosuđu teško da locira adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za potrebe uručenja sudskog poziva lekara Radeta Panića. Panić je, naime, objavio na Tviteru da je u postupku po njegovoj privatnoj tužbi protiv Aleksandra Vučića, advokat od pošte dobio informaciju da je predsednik preseljen.

Milivojević smatra da je reakcija ministra Aleksandra Vulina zapravo pokušaj da on obezbedi sebi mesto u novoj vladi Srbije.

„Kako ističe rok za formiranje vlade, tako se zahuktava samonuđenje za ministarska mesta raznih opskurnih likova koji sebi ne mogu da dozvole da završe na birou za nezaposlena lica. U toj utakmici bez pravila, u kojoj učesnici misle da im je sve dozvoljeno, po terenu se širi opori neprijatan miris vazelina, dok iz svlačionice horski odjekuje „Uzmi me Vučiću“. Dresova i mesta u prvoj postavi je svakako manje nego što je zainteresovanih. A gazdi se valja dodvoravati svakog dana, tri puta dnevno pre ili posle jela, kako se već ta terapija iskazivanja lojalnosti primenjuje u skladu sa Njegovim raspoloženjem“, naveo je on.

Milivojević dodaje da zato i ne čudi oglašavanje ministra Vulina na memorandumu MUP-a, „istom onom na kom će već sutradan ispisati poternicu za imenjakom Aleksandrom, kad Vučić bude pao sa vlasti, samo ako bude trebalo da se dokaže nekim novim vlastima. Ko ne veruje, nek se seti kako je lako, gotovo preko noći, od strane istog zaboravljena drugarica sa cvetom u kosi“.

Funkcioner Demokratske stranke ističe da bi Aleksandar Vučić, trebalo ozbiljno bih se zabrine sa kojim žarom ga brane Nebojša Krstić i ministar Vulin.

„Koga su oni branili, tome je politički rok upotrebe brzo istekao“, podsetio je Milivojević.

On je takođe podsetio i da je čak i adresa „omraženog“ Slobodana Milosevića bila javno poznata, pa su i studenti 1992. godine protestne šetnje ustanovili kao model političke borbe koji će obeležiti sve potonje proteste, tako što je prva šetnja organizovana do rezidencije Slobodana Miloševića u Užičkoj ulici.

„Adrese Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića su bile javno objavljivane nebrojeno puta. Nažalost, ova izjava minstra Vulina je samo još jedno u nizu ruganja istini i zdravoj logici i nevešt pokušaj da se odbrani onaj od koga očekuje novo ministarsko mesto.
Izgleda da je u dokazivanju lojalnosti i borbi za novi ministarski mandat u Srbiji davno probijeno dno“, naglasio je Milivojević.

Jedino što raduje u ovom saopštenju ministra Vulina, kako primećuje Milivojević, jeste to što je ministar „ovladao“ korišćenjem reči tabloid.

– Ta reč svakako ne prostaje uz ugledne dnevne novine Danas, ali uz podaničku svest bez savesti se savršeno uklapa. Tabloidna svest saradnika koje je odabrao je jedno od najjačih oružja koje ugrožava dalji opstanak Aleksandra Vučića na vlasti“, naveo je on.

U tekstu Danasa se ne otkriva adresa stanovanja predsednika Srbije, već se poziva na ranije poznat podatak da je on kao svoje mesto stanovanja prijavio garsonjeru u naselju Belvil. Ta adresa u Belvilu se nigde ne pominje, već se dalje piše o tome, da se, prema nezvaničnim navodima iz njegovog kabineta, Vučić nije preselio u vilu „Bokeljku“, te dodaje da će ukoliko dođe do promene, javnosti biti obaveštena.

Ipak, zbog ovog teksta na Danas su se usmerili redom Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, pa je zatim premijerka Ana Brnabić iskoristila objavu Krstića i dodala optužbe da je Danas „brutalno“ prekršio zakon o zaštiti podataka, da bi potom i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izdao saopštenje u kome navodi da „policija ozbiljno shvata mržnju“ koja se širi prema predsedniku države.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari