Srpska demokratija na Kosovu prikupila potpise za opoziv odluke o dodeli zemljišta za bazu kosovskih specijalnih jedinica 1Foto: Vojin Radovanović

Srpska demokratija saopštila je da je završili sa prikupljanjem potpisa za opoziv odluke Skupštine opštine Severna Mitrovica o dodeli zemljišta kosovskom MUP-u za izgradnju baze specijalnih jedinica Kosovske policije u Severnoj Mitrovici.

Lider Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević naveo je u video koji je objavljen na Fejsbuk stranici Srpske demokratije da će potpisi u sredu ili četvrtak biti predati predsedniku Skupštine opštine Severna Mitrovica i da će biti spremljen zahtev koji će biti argumentima i zakonskim okvirima potkovan.

“Dragi Mitrovčani i Mitrovčanke, želim da vas obavestim da smo upravo danas, po našim procenama, premašili broj koji nam je potreban za podnošenje peticije. Ostaje nam da po kafićima i lokalima pokupimo obrasce koji nisu popunjeni ili su popunjeni u potpunosti, jer smo do sada one popunjene već uzeli. Takođe želim da zahvalim našim volonterima i našim aktivistima koji su od stana do stana, zajedno sa nama, sakupljali potpise za obaranje odluke Skupštine opštine Severna Mitrovica o dodeli parcele od gotovo tri hektara u Vojnom remontu kako bi se izgradila baza specijalnih policijskih jedinica. Mi ćemo u sredu ili četvrtak da predamo ove potpise predsedniku Skupštine opštine Severna Mitrovica i spremićemo zahtev koji će biti argumentima i zakonskim okvirima jako potkovan. Ovime je naša peticija uspešno okončana i želim vam svu sreću u daljoj borbi po ovom pitanju. Hvala svima što smo zajedno okončali ovaj deo procesa za obaranje odluke”, naveo je Arsenijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari