Srpska lista: Hovenijer zabrinut zbog ranjavanja Srbina umesto da to osudi kao pokušaj ubistva 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji duboko su zabrinuti što je ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer zabrinut zbog ranjavanja Srbina na severu Kosova umesto da to osudi kao „pokušaj ubistva“, saopštila je večeras ta stranka i ocenila da „ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa“.

„Umesto da jasno osudi pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića prošle noći na severu Kosova, na nelegalnom punktu Kurtijevih parapolicijskih jedinica na Bistričkom mostu, on je zabrinut!?“, navodi u saopštenju SL, ističući da se Hovenijer oglasio „tek nakon što je Srpska lista reagovala i ukazala da je Milan Jovanović žrtva oružanog napada od strane Kurtijevih specijalaca koji se nelegalno nalaze na severu Kosova i Metohije“.

Srpska lista Hovenijerovu poruku na Tviteru, u kojoj je izrazio zabrinutost zbpg ranjavanja i zatražio „kredibilnu istragu“ i „odgovornost“, nazvala „sramnom izjavom kojom umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv“.

Time je „zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost čitavog srpskog naroda, posebno jer on radi na normalizaciji situacije“, navodi u saopštenju SL.

„Šta više, ovo nije prvi slučaj u kome se relativizuje napad na Srbe, i umanjuje odgovornost zločinaca“, navodi SL, uz ocenu da „ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa na Kosovu i Metohiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari