Srpska lista još nije uputila kosovskom Ustavnom sudu najavljenu žalbu na imenovanje Nenada Rašića na mesto ministra 1Foto: Facebook / Srpska lista

Predstavnici Srpske liste do 23. decembra nisu uputili kosovskom Ustavnom sudu najavljenu žalbu na imenovanje Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak, saopšteno je Radiju KIM iz Kancelarije za komunikaciju i informisanje te pravosudne instance.

„Do ovog momenta nismo primili žalbu od predstavnika Srpske liste“, odgovorio je Radiju KIM kasno popodne 23. decembra, elektronskom poštom, direktor Kancelarije za komunikaciju i informisanje Ustavnog suda Veton Dulja.

Isto pitanje je upućeno i Srpskoj listi, odnosno njenom potpredsedniku Igoru Simiću, ali nikakav odgovor nije stigao.

Rašić je ušao u kosovsku vladu manje od mesec dana pošto su predstavnici Srba na severu počeli bojkot institucija nezavodovoljni namerom Prištine da počne proces preregistracije vozila koja na srpskim tablicama imaju oznake kosovskih gradova, a koje su korišćene u tom delu Kosova.

Srpska lista je početkom meseca u saopštenju dostavljenom medijima navela da će se žaliti kosovskom Ustavnom sudu, jer je odlukom o imenovanju Rašića na funkciju ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Aljbin Kurti prekršio „član 96, stav 5 kosovskog Ustava, kojim se za imenovanje ministra iz redova srpskog naroda, koji nije poslanik, mora tražiti saglasnost većine srpskih poslanika“, što u ovom slučaju kosovski premijer nije učinio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari