Srpska lista: Kurtijev gradonačelnik zabranio gradnju socijalnih stanova u severnoj Mitrovici 1Arhiva Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Srpska lista je saopštila da je danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici, „odlukom Kurtijevog nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika“, zabranjena gradnja stanova za socijalno ugrožene porodice u tom gradu, kao i škole za decu iz ugroženih kategorija.

U saopštenju Srpska lista ocenjuje da je ta odluka doneta „sa ciljem podizanja tenzija i ugrožavanja mira“, dan nakon pregovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu, „čime su nastavljeni dalji pritisci na Srbe“.

„Da ironija bude veća, odluku o zabrani gradnje škole i stanova donose Kurtijevi gradonačelnici u vreme kada se na severu Kosova i Metohije protivzakonito oduzima srpska zemnja i grade ilegalne baze za parapolicijske albanske jedinice, čime se krše sporazumi iz Brisela i svi zakoni na snazi“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista je ocenila da je režim kosovskog premijera Aljbina Kurtija danas preko svog gradonačelnika odlukom o zabrani izgradnje škola i stanova „poslao još jednu poruku da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari