Srpska lista o energetskom sporazumu: Dokaz da je dijalog jedini način za rešavanje otvorenih pitanja 1Foto: Srpska lista / Facebook

Srpska lista pozdravila je današnji sporazum o energetici koji su postigli predstavnici Srbije i Kosova i ocenila da će taj dogovor sprečiti otimanje srpskih energetskih sistema i da se njime otvara put za razgovore o Zajednici srpskih opština.

„Ovaj sporazum dokaz je da je dijalog jedini način za rešavanje otvorenih pitanja a ne primena nasilja, i njime se sprečava mogućnost brutalnog upada u Valač, otimanja naših energetskih sistema i ugrožavanje snabdevanja naših gradjana, institucija i privrednih subjekata u ovom vremenu velikih izazova i kriza“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista tvrdi da gradjani srpske nacionalnosti nisu bežali od svojih obaveza, ali da su zahtevali da se to radi u skladu sa dogovorom, odnosno da se plaća Elektroseveru, kompaniji koja je ćerka firma EPS-a.

„Današnjim dogovorom se onemogućava retroaktivna naplata. Sa druge strane, nova kompanija Elektrosever će u svojim rukama imati energetski sistem na severu uz garancije Evropske unije. Želimo da naglasimo da će svi radnici Elektrokosmeta na severu biti radno angažovani, kao i da se planira zapošljavanje novih radnika u novoj kompaniji, a time i opstanak i ostanak na ovim prostorima“, dodala je Srpska lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari