Srpska lista: Politički montirani postupci protiv Srba, Virijević uhapšen bez osnova 1Severna Mitrovica; foto: Vojin Radovanović/Danas

Srpska lista saopštila je da je „danas u politički motivisanom i montiranom postupku kosovski sud bez ikakvog osnova i dokaza“ odredio jednomesečni pritvor poštenom domaćinu, i ocu troje dece iz Leposavića Nebojši Virijeviću.

„Sramno, uzastopno ćutanje međunarodne zajednice na politički montirane sudske procese u kojima se bez ikakvih dokaza časni Srbi stavljaju u pritvor nam jasno govori da se ove antisrpske akcije sprovode uz podršku nekih iz međunarodne zajednice“, navela je Srpska lista.

Kako je istakla, „cilj ove podrške je namera da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu i maltretiraju naše građane, kao i da naša neosnovano uhapšena braća ostanu u prištinskim kazamatima“.

Srpska lista će biti uz Nebojšu i porodicu Virijević ali i „sve srpske porodice koje su na udaru Кurtijevog režima zbog želje da ostanu svoji na svome i sačuvaju srpsko ime i prezime na Кosovu i Metohiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari