Srpska lista poziva na prekid dijaloga dok se sa severa Kosova ne povuku novi gradonačelnici 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista zatražila je danas od Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da suspenduju dalje učešće Beograda u dijalogu sa Prištinom dok gradonačelnici iz albanskih stranaka ne napuste zgrade opštinskih uprava na severu Kosova i dok se sa tog područja ne povuku specijalne jedinice.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić optužio je vlasti u Prištini za „aparthejd“ nad Srbima posle jučerašnjih incidenata u kojima je više desetina građana povređeno kad je kosovska policija silom zauzela zgrade opštinskih uprava u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

„Hvala svima koji su juče pokušavali i stavili do znanja da nismo hteli što je tuđe, hteli smo da sačuvamo samo ono što je naše“, kazao je Rakić na vanrednoj konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.

Rakić je „zahvalio“ međunarodnoj zajednici na tome što je po njegovim rečima, juče pokazala svoje pravo lice i licemerje.

„Uveravali su nas da će postaviti KFOR da spreči nasilan upad u opštinske prostorije. Na žalost, svedoci smo da to obećanje nisu ispunili“, naveo je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari