Srpska lista traži hitan sastanak s Vučićem uoči isteka roka za preregistraciju vozila na KiM 1Foto: Srpska lista/FB (Arhiva)

Srpska lista zatražila je danas „hitan“ sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog skorog isteka roka kog su vlasti u Prištini postavile za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu i Metohiji.

Iz Srpske liste su upozorili da izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija uoči isteka roka 31. oktobra, „jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova i Metohije“.

„Najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost te je potrebno da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuva mir i sigurnost gradjana, ali i vitalni interesi našeg naroda, koji ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koja ima za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora“, saopštila je Srpska lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari