Srpska lista: Za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji dogovor je od neprocenjivog značaja 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista saopštila je da pozdravlja dogovor koji je srpski pregovarački tim, na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, postigao u vezi sa slobodom kretanja, kojim su, pre svega, sačuvani mir i stabilnost, kao i srpske lične karte.

Za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji to je od neprocenjivog značaja, jer naš narod najbolje zna koliko je neprospavanih noći, brige i strepnje za nama kako ćemo dočekati 1. septembar i najavljene jednostrane mere iz Prištine, uz pojačane tenzije na severu pokrajine, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su ovim dogovorom i dodatnim garancijama, koje je čvrstim i nepokolebljivim stavom u zaštiti nacionalnih interesa pre svega Srba sa KiM pokazao Vučić, zaštićena prava Srba da dostojanstveno i slobodno žive na svojim ognjištima.

Osigurano je, dodaje se, da niko nema pravo da dira u srpske lične karte Srba sa KiM, čime je još jednom potvrđeno prisustvo institucija naše države na ovim prostorima.

Srpska lista podseća da su Srbi sa KiM tražili i dobili garancije Vučića da ih niko neće proterivati sa kućnog praga i ukazuje da danas svedočimo da su država i predsednik to obećanje ispunili.

Nema sumnje da su pred nama brojni izazovi, ali mi Srbi s Kosova i Metohije poručujemo da nećemo dozvoliti ni ukidanje KM registarskih tablica države Srbije i da ćemo nastaviti da na tome insistiramo i pružamo punu podršku našem rukovodstvu u svim diplomatskim borbama koje nas čekaju da bismo sačuvali mir i stabilnost na ovim prostorima, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari