Srpska lista za sutra najavila protest u Štrpcu povodom ranjavanja srpskih mladića 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Srpska lista saopštila je danas da će, povodom pokušaja ubistva srpskog dečaka Stefana i mladića Miloša, ali i napada na Stefana Tomića i kontinuirane antisrpske represije režima Aljbina Kurtija, sutra u 12 časova ispred Doma kulture u Štrpcu biti održan veliki narodni protest.

„Pozivamo sve građane sa celog Kosova i Metohije da dođu sutra na ovaj miran i demokratski protest, da pružimo podršku ranjenima i njihovim porodicama, ali i podignemo glas protiv tiranije Aljbina Kurtija čija je posledica ugrožavanje mira i kontinuirani progon srpskog naroda na ovim prostorima“, saopštila je Srpska lista, prenosi RTS.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da za Srbe i srpsku decu na Kosovu i Metohiji nema mira i da ga nažalost nije bilo ni juče na Badnji dan, a ni jutros kada je napadnut još jedan mladić, Stefan Tomić iz Klokota.

„Posetili smo danas Stefana i Miloša i poželeli smo im brz oporavak i da što pre dođu u svoje domove“, rekao je Rakić novinarima posle posete dvojici srpskih dačaka koji su juče ranjeni u pucnjavi iz automobila u okolini Štrpca.

Dodao je da je srpski narod na KiM godinama ugnjetavan i proterivan.

„Na sve načine pokušavaju da nas proteraju sa ovih prostora. Imam poruku za one koji ne žele Srbe na ovim prostorima – decu vam nećemo zaboraviti nikada i nikada vam nećemo oprostiti ono što ste juče uradili“, rekao je Rakoć.

On je pozvao sve nadležne organe, pre svega međunarodnu zajednicu i Kfor, da pojačaju svoje prisustvo, da ne pomažu tako što će dati saopštenje i osuditi nekoga, već tako što će na terenu pokazati da im je zaista stalo da zaštite srpski narod i ostalo nevećinsko stanovništvo na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari