Srpska premijerka uputila poruku Hrvatskoj: "Ne postoji etnički čistija država" 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

„Pravda mora biti dostižna“, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić povodom najavljene optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota zbog sumnje da su počinili navodne ratne zločine na Petrovačkoj cesti.

Upitana zašto je srpsko tužilaštvo podiglo optužnice protiv hrvatskih pilota 27 godina nakon događaja, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je lokalnim medijima da pretpostavlja da je to „stvar suda, ali je rekla da je to prvo trebalo da uradi Hrvatska, a zatim i Bosna i Hercegovinu”, prenosi Dnevnik.hr.

-Pravda mora biti dostižna, posebno u ovakvim slučajevima. Ovo je, sa ljudske strane, užasan zločin na više nivoa. To su uglavnom bile porodice, žene sa decom, starci, prognani, izbeglice iz Hrvatske u ovom etničkom čišćenju, rekla je Brnabić i dodala da je neverovatno da Hrvatska ne želi ništa da preduzme po tom pitanju, kako bi se krivično gonilo.

Brnabić je naglasila da se „Srbiju muče zbog vladavine prava, da bi ušla u Evropsku uniju”.

Upitana da prokomentariše izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će hrvatska vlada koristiti sve mehanizme da zaštiti hrvatske pilote i dostojanstvo Domovinskog rata, srpska premijerka je, između ostalog, rekla:

„Vi ste etnički očistili Hrvatsku, nema etnički čistije države u Evropi od Hrvatske. Proterali ste te ljude, a onda kažete da nisu morali da beže. Videli smo da nisu morali da beže, s obzirom da su oni koji su ostali , uglavnom ubijeni“, prenosi Dnevnik.hr, pozivajući se na beogradske medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari